K1 i Boks

Artur Beterbiev nada se meču karijere: ‘Naravno da sam otvoren za borbu protiv Canela‘

Artur Beterbiev

 Pavel Bednyakov/Sputnik/Profimedia
Sjajni ruski boksač ističe kako se uvijek želi boriti protiv najboljih

Još jedno pobjedničko izdanje, proteklog petka pružio je Artur Beterbiev (17-0-0, 17 KO). Neporaženi ruski poluteškaš nadjačao je Marcusa Brownea (24-2-0) te ga je pobijedio prekidom u devetoj rundi. Beterbiev je na glasu kao jedan od najboljih poluteškaša svijeta, a pobjedom nad Browneom, nastavio je sjajan niz.

Naime, borac rodom iz Dagestana slavio je nokautom u svakom od svojih 17 profesionalnih mečeva. Trenutno je prvak poluteške kategorije prema WBC-u i IBF-u Beterbiev se sada nada najvećim mogućim mečevima, bilo to protiv ili Dmitryja Bivola ili protiv Joea Smitha. Međutim, još se jedno ime nameće kao sjajan izbor za idućeg protivnik.

Canelo Alvarez (57-1-2), po mnogima najbolji boksač svijeta i vlasnik svih pojaseva u supersrednjoj kategoriji, spreman je na prelazak u višu kategoriju. Sjajni Meksikanac 2019. godine okitio se WBO titulom svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, savladavši Sergeyja Kovaleva nokautom u 11. rundi. Ipak, nakon toga, Canelo je se spustio u super srednju kategoriju u kojoj je apsolutni vladar.

31-godišnji Meksikanac, borio se u pet različitih kategorija, no prije mjesec dana najavio je prelazak u najvišu kategoriju do sada. Naime, Alvarez planira preći u cruiser kategoriju (-90.7 kilograma). Ipak, WBC je to promijenio zbog uvođenja bridgerweight kategorije i prema WBC-u, gornja granica cruisera je na 86.2 kilograma. Radi se o gotovo sedam kilograma iznad granice poluteške kategorije, najviše kategorije u kojoj je Canelo dosad boksao.

Iako je Meksikanac najavio prelazak u cruiser, Beterbiev se nada kako će Meksikanac procijeniti da mu je to previše i da će se skrasiti u poluteškoj kategoriji. Ruski borac često ima problema s pronalaženjem adekvatnih protivnika. Međutim, Beterbiev je na glasu kao jedan od najopasnijih boksača na svijetu, a Canelo obožava graditi svoje naslijeđe. Stoga nije nemoguće da tijekom 2022. godine, upravo njih dvojicu gledamo na suprotnim stranama ringa. Beterbiev je potvrdio da se nada takvom ishodu.

‘‘Slušajte, naravno da sam otvoren za borbu protiv Canela, ako se on planira vratiti u polutešku kategoriju. Uvijek se želim boriti protiv najboljih, a on je odličan boksač.‘‘, izjavio je Beterbiev za Boxing Scene, nakon pobjede nad Marcusom Browneom.

Bio bi to uistinu velik meč za boks, no vrijeme će pokazati što je Canelo. Puno toga pita se njegov tim i promotore također. Beterbiev do tada može samo čekati ili se boriti s nekim od postojeće konkurencije unutar kategorije.

Linker
26. travanj 2024 16:28