K1 i Boks

Autsajder optužuje britansku zvijezdu da je ‘pobjegla‘ iz meča: ‘Bio je toliko iscrpljen, povukao me preko užadi‘

Ben Whittaker

 SCREENSHOOT (MATCHROOM BOXING)
Zaista neviđene scene smo gledali prošlog vikenda u Rijadu

Ben Whittaker pretrpio je ozljedu gležnja, a moguće i pogoršao staru ozljedu vrata kada je pao izvan ringa u subotu navečer, kako izvještaji navode.

Ovaj sada već zloglasni incident, u kojem je britanska boksačka zvijezda čvrsto uhvatila svog protivnika Liama Camerona prije nego što su obojica preletjeli preko užadi, doveo je do prekida meča i odluke sudaca da borbu pošalju na bodove.

Na kraju, proglašena je neodlučena borba, jer Whittaker, koji je signalizirao da ne može nastaviti, napustio je dvoranu u invalidskim kolicima. Cameron, koji je bio izraziti autsajder u meču, optužio je Whittakera da je namjerno inicirao pad kako bi pronašao izlaz iz borbe.

Whittaker, olimpijski srebrni medaljaš, poznat po svojim provokativnim potezima u ringu, jednako je oduševljavao i iritirao fanove svojim “showboatingom”. No, ovaj put je bio usred najteže borbe svoje karijere, s omjerom 8-0-1 (5 KO), kada je došlo do dramatičnog pada.

Njegov promotor, Ben Shalom, izjavio je za Sky Sports sljedeće: “Nakon neviđenog incidenta koji je okončao borbu u subotu navečer, Ben Whittaker je podvrgnut dodatnim pregledima zbog ozljede vrata, koja je pogoršana prilikom pada. Također je zadobio istegnuće gležnja i započet će rehabilitaciju čim dobije odobrenje liječnika. Odlučan je vratiti se u ring što je prije moguće.”

Iako je Cameron bio u uzlaznoj fazi meča u trenutku prekida, s omjerom 23-6-1 (10 KO), i dalje nije uvjeren u Whittakerovu verziju događaja. “Sto posto je odustao”, izjavio je Cameron za TalkSport. “Vršio sam pritisak na njega, ali mislio sam, ‘Neću mu još dati sve. Slomit ću mu volju i pokazati mu što je profesionalni boks.’"

“On me doslovno povukao na užad. Možete vidjeti kako naginje glavu unatrag… Bio je toliko iscrpljen. Prije tog pada pogodio sam ga udarcem u tijelo. Mogao sam osjetiti da mu je taj udarac izbacio svu snagu.”

Ovaj incident je otvorio nova pitanja u vezi s Whittakerovim budućim nastupima, dok Cameron nastavlja tražiti svoje mjesto u vrhu lake poluteške kategorije, očito uvjeren da je Whittakerov pad bio namjeran izlaz iz borbe.

Linker
15. listopad 2024 20:43