K1 i Boks

Bahram Rajabzadeh školovao je Osara i prošao dalje, Plazibatov krvnik izgubio je odlukom sudaca

Bahram Rajabzadeh

 SCREENSHOT/GLORY
Problem za bivšeg Plazibatovog protivnika jest bio da se nije mogao nositi s brzinom ‘Zlatnog vuka‘

Nakon što smo vidjeli velik povratak Levija Rigtersa poslije nokdauna, sada smo trebali vidjeti tko će mu biti protivnik u polufinalu. Mjesto je bilo samo jedno, a dva borca: Tariq Osaro i Bahram Rajabzadeh.

Razlika u veličini bila je i više nego očigledna, izgledalo je kao da je Osaro za kategoriju veći od protivnika. Ipak, Rajabzadeh je bio i više nego hrabar te je uputio jako dobru kombinaciju direkata koja je završila "high kickom", ali "Cookie" mu je ispalio jaku kontru da ga upozori na njegovu snagu. Cijelu rundu gledali smo otvorene razmjene te su glave bile na pladnju, no niti jedan nije pao. Suci su bodovali rundu za Rajabzadeha (10-9 x4, 10-10).

Vidjelo se da azerbajdžanski predstavnik nema nikakav problem s tim da je manji od Osara i konstantno ga je pritiskao. Tijekom ove tri minute bacio je hrpetinu udaraca ravno u Osara, ali Nigerijac je toliko čvrst da nije pao. Problem za bivšeg protivnika Antonija Plazibata jest bio da se nije mogao nositi s brzinom "Zlatnog vuka" te je po ulasku u zadnju rundu bilo jasno da mora ići po nokaut ako želi proći dalje.

Porazna je činjenica za Osara bila da je u drugoj rundi pogodio samo pet udaraca. Ipak, i u zadnjoj rundi Rajabzadeh je radio pametno, ako se i nalazio u opasnosti, hvatao je klinč i nije dopustio ozbiljniji nalet "Cookieju". Nije bivši privremeni prvak teške kategorije napravio gotovo ništa i Rajabzadeh je potpuno zasluženo prošao u polufinale (jednoglasna odluka sudaca) gdje ga nešto kasnije čeka Rigters koji je sigurno zadovoljan ovim raspletom jer će biti svježiji od protivnika imajući na umu da je pobijedio nokautom u drugoj rundi.

Linker
26. travanj 2024 15:05