K1 i Boks

Bellew o teškašu s najtvrđom bradom: ‘Ovo više nikad nećete vidjeti. Čudovište ga je napadalo, a nije pao‘

 JONATHAN DANIEL/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Jonathan Daniel/getty Images/profimedia
Godinama je bio sparing partner Mikeu Tysonu, odradio je preko 300 rundi s njim

Bivši WBC-ov prvak u kruzer kategoriji, Tony Bellew, istaknuo je borca ​​za kojeg vjeruje da je imao najjaču bradu svih vremena u boksu.

Bilo je nekoliko legendarnih boksača kroz povijest sporta koji su dokazali da imaju granitne brade, ali je bivši WBC prvak u teškoj kategoriji Oliver McCall taj koji je dobio primat.

McCall je izveo veliko iznenađenje kada je pobijedio Lennoxa Lewisa 1994. nokautirajući "The Liona" u Londonu u drugoj rundi njihovog susreta. Amerikanac je ubilježio samo jednu obranu pojasa kad je porazio legendarnog, ali nekada svog najboljeg teškaša Larryja Holmesa, prije nego što je izgubio od Franka Brune u okršaju na stadionu Wembley.

Samo 18 mjeseci kasnije i McCall je revanširao Lewisa u borbi zapamćenoj iz pogrešnih razloga, budući da je potonji upisao prekid u petoj rundi u bizarnom nadmetanju gdje je bilo i plakanja.

Unatoč scenama koje je bilo teško gledati, Bellew je imao pozitivniji pogled na njihovu bitku, ističući da je McCallova brada bila impresivna da izdrži Lewisov pritisak, označivši njegovu bradu najtvrđom svih vremena.

"Nikada više u boksu nećete vidjeti bradu kakvu ima McCall! Najtvrđa brada svih vremena! (Lennox) Lewis je čudovište i napadao ga je dok je plakao i to nije činilo nikakvu štetu, nije pao".

Godinama je McCall bio sparing partner Mikeu Tysonu, odradio je preko 300 rundi s njim, što dovoljno govori o svemu izrečenom.

Linker
03. svibanj 2024 08:18