K1 i Boks

Bivšeg prvaka pitali tko bi pobijedio u okršaju Tysona Furyja i ‘prime‘ Mikea Tysona, evo što je odgovorio

Tyson Fury i Mike Tyson

 Profimedia
Carl Froch smatra da bi ‘Iron Mike‘ na svom vrhuncu bio nepremostiva zapreka za praktično svakog boksača

Uparivanje boksača koji su djelovali u različitim boksačkim erama, a onda i prognoziranje tih i takvih fiktivnih mečeva jedna je od omiljenih "rekreacija" borilačkih fanova. U mnogim takvim zamišljenim "matchupovima" jedan od neizostavnih likova nerijetko je legendarni Mike Tyson, a bilo je tako i nedavno kad su Carla Frocha pitali kako bi završila borba upravo između "Iron Mikea" i - Tysona Furyja.

Bivši svjetski prvak (WBC, WBA i IBF) u supersrednjoj kategoriji smatra kako bi Tyson - na svom vrhuncu - predstavljao nepremostivu zapreku za praktično svakog protivnika, uključujući i današnjeg "Gypsy Kinga".

"Tyson je na svom vrhuncu bio dobar iza direkta, lagan, brz na nogama. Fury bi ga neko vrijeme mogao držati na distancu, ali ako govorimo o Tysonu na vrhuncu, Tysonu koji je bio svjetski prvak s 20 godina - on pobjeđuje gotovo svakako. On je ulazio unutra i bio opasan čovjek. Nije prestajao zadavati udarce, znao je kako ući ‘unutra‘, a ako bi ga pokušali zgrabiti, odgurnuo bi ih i bacao velike krošee i aperkate, a ako bi odsjeli na bradu - protivnici bi padali u nesvijest", rekao je 46-godišnji Britanac u razgovoru za Lucky Block Casino pa zaključio: "Odgovor na vaše pitanje jest da bi, po meni, Mike Tyson pobijedio Tysona Furyja".

Linker
04. svibanj 2024 22:37