K1 i Boks

Bivši prvak opleo po Anthonyju Joshui: ‘Njegovo vrijeme je prošlo, nema ostavštinu, nije u Kući slavnih kao ja!‘

Carl Froch

 CARL COURT/AFP/PROFIMEDIA Carl Court/afp/profimedia
"Što on želi? Za što se bori?", pita se Carl Froch, koji je svojevremeno osvajao titule po WBC-u, WBA-u i IBF-u

Anthony Joshua od lipnja 2019. godine u ring je ulazio šest puta i pri tome ostvario (samo) tri pobjede, uz nokaut od Andyja Ruzia i dva uzastopna poraza od Oleksandra Usika. Sve je veći broj analitičara, boksača i trenera koji zastupaju tezu kako AJ više nije boksač kakav je bio kad se svojevremeno popeo na teškaški tron, a njima se sada pridružio i Carl Froch - bivši svjetski prvak (WBC, WBA i IBF) u supersrednjoj kategoriji.

"Joshua se ne treba povući, ali rekao bih da je njegovo najbolje vrijeme prošlo i da je trenutno u padu. Ne znam odakle mu sada motivacije. To ne može biti novac, on kaže da jest, ali stekao je bogatstvo. Pa kad si zaradio toliko, koliko ti treba?", rekao je umirovljeni britanski boksač za Sporting Post, pa nastavio:

"AJ je imao fantastičnu karijeru u financijskom smislu, ali možda ga smeta što nema pravu ostavštinu. On nije u Kući slavnih, za razliku od "Cobre"! On neće otići kao jedan od najvećih svih vremena s borbama koje je imao, porazom od Ruiza i uzastopnim poraza od Usika. Što on želi? Za što se bori? Rekao je novac, ali morac nije motivacija kad se boriš, vjeruj mi. Ne razmišljaš o novcu kad hodaš do tog ringa. Ako to činiš, to je loš stav. Moraš biti zaljubljen u sport, nastupati iz želje da budeš svjetski prvak, nastupati za sebe i svoje navijače da bi stvorio naslijeđe".

Linker
24. travanj 2024 10:18