K1 i Boks

Bivši prvak predvidio revanš Zhanga i Joycea: ‘On je puno bolji borac, proći će kroz njega!‘

Joe Joyce (lijevo) i Zhilei Zhang (desno)

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
Revanš će se održati ove subote

Joe Joyce ovog tjedna ulazi u borbu svog života protiv Zhileija Zhanga, samo pet mjeseci nakon prvog poraza u profesionalnoj karijeri. Činilo se da Zhang nije mogao promašiti u travnju, a njegov oštar, kažnjavajući rad iz kontragarda naštetio je Joyceovom oku koje je nateklo do te mjere da sudac nije imao izbora nego prekinuti borbu.

S gubitkom, Joyceova aura neuništivosti pretrpjela je veliki udarac te je izgubio obaveznu poziciju za borbu protiv prvaka, Oleksandra Usyka. Pohvaljen je zbog aktiviranja klauzule o revanšu, a George Groves rekao je za Bitcoin Casinos da je to bila prilika da promijeni svoju taktiku.

“Mislim da se Joyce može osvetiti Zhangu, samo je bio bolno spor prošli put. Nikada nije bio najbrži borac, nisam siguran koji je trening radio za prvu borbu, ali bio je zastrašujuće spor i smiješno ga je bilo lako pogoditi. Zhang nije loš, dugo je tu i Hrgović je prošao kraj njega. On je dobar borac, ali mislim da je Joyce bolji, ima uporan radni tempo i veliki je jak tip – on je moćan. Ovaj put ne može biti tako spor – uvijek će primiti udarce – ali ako ćeš ti biti toliko spor, pojest ćeš sve udarce i ne moraš biti takav tip. Nisam siguran je li mislio da je nepobjediv ili da ga se ne može nokautirati, ali mislim da je oštriji Joyce bolji od Zhanga.”

Bivši prvak u supersrednjoj kategoriji koji je postao stručnjak i podcaster podupire Britanca da mu se osveti.

"Revanši su fascinantni jer ste imali dramu prve borbe i sada se morate vratiti u bunar i ponovno odraditi kamp za istog tipa i pitate se: ‘Hoće li opet biti isti ili drugačiji i bolji?‘ Zanimljivo je, ali biram Joycea koji će se osvetiti ‘Big Bangu‘ u ovoj borbi On je bolji borac i mislim da će ovoga puta biti bolji i izaći iz ringa u boljem raspoloženju.”

Zhang i Joyce sučeljavaju se po drugi put ove subote, 23. rujna u OVO Areni Wembley.

Linker
01. svibanj 2024 21:38