K1 i Boks

Bivši prvak prognozirao meč Wildera i Zhanga: ‘On će pobijediti. Ovog bi puta mogao promijeniti pristup‘

Zhilei Zhang i Deontay Wilder

 Screenshot/YouTube (Queensberry Promotions)
George Groves smatra da će opasni kineski teškaš slaviti u okršaju s ‘Brončanim Bombarderom‘

U kontekstu teške kategorije, borba koja će, pored okršaja Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa, obilježiti lipanjsku "Matchroom vs. Queensberry: 5v5" priredbu, definitivno je ona između Deontaya Wildera i Zhileija Zhanga. Brojni boksači, treneri i analitičari već su krenuli s prognozama obračuna američkog i kineskog teškaša, a među posljednjima je to učinio George Groves, koji prednost daje "Big Bangu".

"Zhang će pobijediti Wildera. Ušao je prejako u meč protiv Parkera i jednostavno mu je ponestalo snage. Ovog puta će možda čekati svoj trenutak i pokušati ga nokautirati kasnije, ali smatram da Zhang ovo pobjeđuje", rekao je bivši svjetski prvak (WBA) u super srednjoj kategoriji tijekom intervjua za Betway pa nastavio:

"Wilderov problem je u tome što kad jednom dođeš do velike isplate, počinješ gledati i na onu ‘mekšu‘ stranu života, a kada kreneš zarađivati stvarno ozbiljan novac, borba polako izlazi iz tebe. U dvorani, Wilder uvijek izgleda dobro, ali u večeri borbe ponekad jednostavno ne isporuči ono što se od njega očekuje i izgleda kao početnik".

Mnogi će se vjerojatno složiti s tvrdnjama 36-godišnjeg Britanca, a ostaje za vidjeti hoće li se njegova prognoza ispuniti ili će "Brončani Bombarder" ipak pronaći potrebnu motivaciju i eventualni način da ugrozi opasnog Kineza. Podsjetimo, Wilder će 1. lipnja predstavljati Matchroom Eddieja Hearna, dok će Zhang braniti boje Queensberryja Franka Warrena.

Linker
01. svibanj 2024 09:26