K1 i Boks

Bivši svjetski prvak iskritizirao Furyja: ‘On je pi****a koja izbjegava Usyka, samo želi lake mečeve!‘

Andy Ruiz

 GENE BLEVINS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Gene Blevins/zuma Press/profimedia
U ovom trenutku ništa od te borbe, ali u budućnosti, tko zna

Odluka Tysona Furyja da se bori protiv bivšeg prvaka UFC-a u teškoj kategoriji Francisa Ngannoua, dok neosporni okršaj s Oleksandrom Usykom naizgled ostaje na stolu, nije bila osobito dobro primljena od strane obožavatelja boksa. Sve je veća frustracija da se povijesno ujedinjenje četiri pojasa ne može i neće dogoditi, a čini se da većina promatrača krivi Furyja.

To je mišljenje bivšeg ujedinjenog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Andyja Ruiza Jr., koji je na društvenim mrežama izjavio kako vjeruje da Fury izbjegava Ukrajinca.

“Izbjegava li Fury Usyka? Mislim da da, baš je pi****a. Svi trenutno žele lagane borbe.”

Nakon što su mjeseci pregovora o okršaju između Furyja i Usyka u proljeće propali, nadalo se da bi svježi interes Saudijske Arabije za organiziranje borbe mogao biti dovoljan da se to završi ove zime. Međutim, ovi se planovi nisu ostvarili i pojavila se vijest da će Fury imati borbu protiv Ngannoua 28. listopada u Rijadu, iako njegov WBC naslov svjetskog prvaka neće biti na kocki.

Usyk je proteklog vikenda uspješno obranio svoje naslove svjetskog prvaka protiv Furyjeva zemljaka Daniela Duboisa, zaustavivši mladog Britanca na stadionu Wroclaw u Poljskoj. Niski udarac u petoj rundi bio je najveća točka razgovora u natjecanju, a mnogi su smatrali da je desna ruka Duboisa bila ispravna i da je trebala postići nokdaun.

Usyku je trebalo blizu pet minuta da se oporavi i konačno preuzme kontrolu nad borbom i od tog trenutka nije izgledao kao da ima problema. Postoji nada da bi Usykov nastup mogao biti dovoljan da navede Furyja na borbu u prvoj polovici 2024., no čini se da je to daleko, a puno je bliže tomu da nastupi s našim Filipom Hrgovićem.

Linker
01. svibanj 2024 12:44