K1 i Boks

Bivši svjetski prvak izboden mesarskim nožem, napadač mu navodno poručio: 'Ovo je za ljude koje si ubio'

 Screenshot (Instagram)
Bivši svjetski boksački prvak Jorge Barrios nalazi se u bolnici nakon što je na dočeku Nove godine pred svojom obitelji izboden mesarskim nožem.

Incident se, kako javlja Boxing Scene, dogodio u gradiću Capilla del Monte koji se nalazi stotinjak kilometara od argentinske Cordobe.

Barrios je napadnut u ranim jutarnjim satima srijede, a u napadu su mu ozlijeđena prsa, desna ruka i leđa. Prema nekim izvještajima, 43-godišnji Argentinac koji je boksao pod nadimkom 'La Hiena', u napadu je ostao bez mobitela i novčanika.

Dio medija javlja da je napadač identificiran, a prema svjedocima osumnjičeni je prišao Barriosu, zagrlio ga, ubo nekoliko puta, potom opljačkao i pobjegao.

"Bio je s obitelji i uživao u karaoke večeri. Sjedio je, a onda ga je odjednom taj lik zagrlio. On je u početku mislio da je to iz prijateljskih namjera, a onda je osjetio ubod. Ustao se jer je mislio da se radi o šali, a zatim je obitelj počela vikati kad je vidjela da krvari i da ima nekoliko posjekotina", izjavila je, prema Mirroru, Edith Barrios, sestra bivšeg svjetskog prvaka.

Ozljede koje je zadobio srećom nisu toliko ozbiljne pa se očekuje da bi Jorge mogao uskoro napustiti bolnicu.

Istaknimo i da su neki otišli toliko daleko da tvrde kako se ovdje radilo o osveti. Naime, napadač je navodno Barriosu prilikom uboda rekao: "Ovo je za ljude koje si ubio."

Strani mediji ističu da je napadač pritom aludirao na tragični incident iz 2010. kada je Barrios sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je život izgubila 20-godišnja trudnica. Dogodilo se to u argentinskom gradu Mar del Plata. Barrios je tada prošao kroz crveno na semaforu i pobjegao nakon nesreće. Naknadno se predao policiji, a u travnju 2012. optužen je na četiri godine zatvora za ubojstvo iz nehaja. Zbog razdoblja provedenog u pritvoru, naknadno je kazna smanjena na tri godine i sedam mjeseci.

Barrios je u boksačkoj karijeri ubilježio 53 pobjede, četiri poraza i jedan neodlučeni ishod te je u razdoblju između 2005. i 2006. godine bio WBO prvak u superperolakoj kategoriji.

Linker
27. srpanj 2024 01:40