K1 i Boks

Bivši svjetski prvak koji je 12 rundi boksao s Usykom nastupit će ovog ljeta u Srbiji

Gassiev (lijevo) vs. Usyk

 Vladimir Astapkovich/Sputnik/Profimedia
28-godišnji ruski teškaš nekoć je bio svjetski prvak u cruiser kategoriji

Zanimljive vijesti donosi ruska novinska agencija Tass. Naime, jedan od boljih ruskih boksača, Murat Gassiev (28-1, 21 KO, 1 NC) ovog ljeta boksat će u Srbiji.

‘‘Murat će se boriti 26. kolovoza (osmi mjesec) u Srbiji. Planirano je da se event održi u jednom od drevnih dvoraca. Protivnika ćemo objaviti kasnije.‘‘, rekao je jedan od predstavnika Gassievog tima.

Murat Gassiev vrlo je zvučno ime u svijetu svjetskog boksa. Iza ovog ruskog boksača je 28 pobjeda, a samo jedan poraz pretrpio je u profesionalnoj karijeri. Sredinom 2018. godine izgubio je od Oleksandra Usyka u borbi za ujedinjenje svih pojaseva svjetskog prvaka u cruiser kategoriji.

Gassiev je u taj meč ušao s WBA i IBF pojasevima svjetskog prvaka, a nadao se preuzeti WBC-ov i WBO-ov pojas od Usyka. Sjajni Ukrajinac slavio je jednoglasnom odlukom nakon 12 rundi borbe, a nedugo poslije obojica su prešli u tešku kategoriju.

Gassiev je prema Boxrecu trenutno 18. teškaš svijeta, a krajem prvog mjeseca odbio je meč protiv Filipa Hrgovića kojim bi se odredilo sljedećeg IBF-ovog izazivača za titulu. Gassiev je meč odbio uz objašnjenje kako je ozlijeđen te da mu slijedi rehabilitacija.

Posljednji nastup Gassiev je odradio u sedmom mjesecu 2021. godine, a nokautom u četvrtoj rundi savladao je Michaela Wallischa. Gassiev je nakon borbe s Usykom odradio samo dva nastupa i izrazito je inaktivan posljednjih godina. Ipak, tek mu je 28 godina i najbolji period za teškaša tek slijedi.

Bit će iznimno zanimljivo vidjeti s kime će Gassiev boksati i kakav nas spektakl čeka 26. kolovoza u Srbiji. Nastup ovakvog boksača nije mala stvar i očito da se priprema zanimljiv event.

Linker
27. travanj 2024 03:40