K1 i Boks

Bivši svjetski prvak otkazao idući meč nakon što ga je ugrizao pauk

Joseph Parker i Tyson Fury
 Instagram
Nešto više od tri tjedna prije nego je trebao ući u ring s Derekom Chisorom, Joseph Parker otkazao je taj meč. Razlozi su medicinske prirode, odnosno posljedice koje mu je nanio ugriz otrovnog pauka.

27-godišnji Parker (26-2, 20 KO) pripremao se kod kuće na Novom Zelandu te se uskoro trebao uputiti u Veliku Britaniju. Ipak, samo nekoliko dana prije polaska doživio je spomenutu nezgodu, a posljedice su takve da će još neko vrijeme morati mirovati zbog visoke temperature. Tako je otkazao meč koji je 26. listopada trebao odraditi protiv velike britanske teškaške zvijezde, Dereka Chisore. Njih dvojica trebali su u Londonu biti sunaslovni meč Joshu Taylora i Regisu Prograisu.

Ovo je novi problem za organizatore ovog meča, nakon što im je prošli tjedan nastup umalo otkazao Chisora. On je tad tražio mjesto u glavnoj borbi uz izjavu kako nema smisla da on svojim imenom rasproda ulaznice, a da netko drugi predvodi program. Na kraju se situacija smirila po tom pitanju, no vidjet ćemo što će se sad dogoditi. Naime, od strane organizatora došla je izjava kako će pronaći adekvatnu zamjenu za Parkera. Ipak, to će morati biti netko koga će izbirljivi Chisora prihvatiti.

35-godišnja zvijezda dolazi iza dvije ovogodišnje pobjede, nad Arturom Szpilkom i Senadom Gashijem. Prije tog je doživio poraz u sjajnom revanšu protiv Dilliana Whytea. Trenutno je na 31 pobjedi i devet poraza u karijeri, no taj podosta loš rezime nije negativno djelovao na njegovu veliku popularnost na otoku.

Linker
26. travanj 2024 09:30