K1 i Boks

Bivši svjetski prvak Wilderov izgovor nazvao 'smijurijom'

 Mark RALSTON / AFP
Ni Carlu Frochu, bivšem svjetskom prvaku u supersrednjoj kategoriji, nije najbolje sjela Wilderova priča po kojoj je za njegov poraz glavni krivac kostim u kojem se prošetao do ringa.

Neke je nasmijao, neke naljutio, a neki još uvijek ne vjeruju što je to Deontay Wilder izvalio nakon što je proteklog vikenda izgubio pojas u meču s 'Kraljem Cigana'.

Fury je, podsjetimo, u potpunosti izdominirao 'Brončanog bombardera' i u konačnici slavio prekidom u sedmoj rundi, a ovaj je kao jedan od glavnih razloga svog lošijeg nastupa prstom uperio u navodno 18 kilograma težak kostim.

"Dao sam sve od sebe. Znao sam da nemam noge zbog te uniforme. Samo sam je isprobao, i to prvi put, u noći prije borbe. Nisam mislio da će biti toliko teška. Imala je 18, možda i više kilograma s kacigom i svim baterijama. Htio sam odati počast Mjesecu crnačke povijesti. Htio sam da to bude sjajno, ali izgleda kako sam to stavio ispred svega drugoga", požalio se nakon meča Wilder.

Jednom kada je čuo kakvo je opravdanje imao bivši prvak, Carl Froch jednostavno je morao reagirati.

"Mislim da se morate nasmijati i da se većina ljudi nasmijala. Mislim da taj izgovor ne shvaćaju ozbiljno. No, izgledao je teško.... Ali da optužujete kostim u kojem ste došli do ringa, to je za mene smijurija. Tyson Fury je izgledao jako dobro i sjedalo mu je puno udaraca. Mislim da je to razlog zbog kojeg je Wilder izgubio, a ne taj kostim."

Froch razumije zašto Wilder želi revanš, ali isto tako vjeruje da je to za njega jako opasan potez.

"On krivi taj kostim i tvrdi da su mu noge bile iscrpljene. Ako je to slučaj, onda mora dogovoriti revanš i ispraviti stvar. No, smatram da je to opasan revanš za njega. Pogotovo ako se dogodi odmah. Mislim da je to loš potez", zaključuje Froch u svojoj analizi za Sky Sports.

Linker
15. travanj 2024 12:52