K1 i Boks

Bivši svjetski prvak žestoko iskritizirao Furyja: ‘Jadan si, kako možeš to zabraniti? Što ćemo sa slobodom govora?‘

Tyson Fury

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Cenzura je nešto što bivši prvak ni pod razno ne odobrava

Bivši svjetski prvak Carl Froch nikad se ne libi izraziti svoje mišljenje, a ovaj put je napao jedno od najvećih imena u sportu, Tysona Furyja zbog njegovih nedavnih "patetičnih" postupaka.

U pripremi borbe Furyja protiv bivšeg prvaka UFC-a Francisa Ngannoua, objavljeno je da je poznatoj štampi talkSPORT-u "zabranjeno" uživo pokrivanje okršaja.

Govoreći na svom YouTube kanalu "Froch on Fighting", obrušio se na "Kralja Cigana" i rekao da je zabrana i novinarima nešto što ni pod razno ne odobrava i što treba prestati

"Posljednja press konferencija Furyja pokazala je da je talkSPORT tamo imao zabranjen pristup. Kako možete zabraniti neovisnom novinaru koji samo iznosi mišljenje da prisustvuje presici? Dakle, je li to kamo idemo, ako ne slijedimo narativ Franka Warrena ili Eddieja Hearna, nije li nam dopušteno imati alternativno mišljenje i dati neke kritike ovim borcima i koliko dugo traje borba? Ako ne možemo imati riječ ili mišljenje, kao prvo sloboda govora je nestala, a drugo. ako ćete nam zabraniti emisije, kako je to uopće moguće, kako je to moguće?", pitao se Froch u nevjerici te zaključio:

"Kako Tyson Fury, borac, može reći ‘Ne želim talkSPORT na svojim borbama"? To je smiješno i jadno i ne bi se trebalo događati. Ne bi smio imati utjecaja na to kada će se novinari pojaviti, dajete mu veliku moć, zabranjivanje novinara u emisijama mora prestati. Fury, jadan si!"

Naravno, talkSPORT se nada da će njihova "zabrana" biti ukinuta za Furyjevu sljedeću borbu, koja je možda najveća u sportu, dok pokušava postati apsolutni prvak teške kategorije kada se suprotstavi Oleksandru Usyku 17. veljače u Saudijskoj Arabiji.

Linker
19. svibanj 2024 21:45