K1 i Boks

Bivši teškaški prvak predvidio meč Furyja i Tysona u naponu snage: ‘On nije ljudsko biće, stavio bih lovu na njega!‘

Tyson Fury

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Govorio je snazi ovih boksača

Bivši prvak u teškoj kategoriji Shannon Briggs predvidio je što bi se dogodilo da se Mike Tyson ikada borio protiv Tysona Furyja. Briggs se borio s nekim od najvećih imena u teškoj kategoriji u karijeri od 68 borbi. Debitirao je 1992. godine i dobio 60 borbi, 53 nokautom, uz samo šest poraza i jedan neriješeni ishod.

Porazi su bili na vrhunskoj razini od Vitalija Klička i Lennoxa Lewisa, iako je pobijedio Raya Mercera i Georgea Foremana. Njegov posljednji ulazak u ring bio je 2016. i godinama je uhodio Vladimira Klička – često uzvikujući njegovu krilaticu "idemo na prvaka" – u potrazi za još jednim pokušajem za naslov svjetskog prvaka koji nikada nije stigao.

Gostovao je u emisiji Jaxxon Podcast gdje se divio snazi ​Mikea Tysona.

"Zamislite 20-godišnjeg klinca koji nokautira odrasle muškarce. To je nečuveno, točno."

Onda su ga upitali tko bi pobijedio da su se dva Tysona ikad srela u ringu.

"Fury zna kako se kretati, dobio je taj ritam. Ali kad su najbolji, biram Mikea Tysona. On nije obično ljudsko biće, stavio bih lovu na njega."

Briggs je tada obrazložio u ono što je Tysona učinilo takvom snagom.

"Brzina. Toliko je brz da vas je pretekao kad krenete udarati. Bio je divlji. Puno puta također je presudan bio faktor straha, puno ljudi ulazi u tučnjavu, nitko u tom trenutku nije vidio takvog tipa. Radio je stvari za koje je teško trenirati. Bio je tako opasan.”

I Fury i čovjek po kojem je dobio ime nedavno su se susreli u Saudijskoj Arabiji. "Iron Mike" trenirao je Francisa Ngannoua u njegovoj borbi s Britancem – borba koja je bila puno tjesnija nego što je itko očekivao.

Fury ima priliku ući u povijesne knjige uz Tysona u svojoj sljedećoj borbi kada će se sučeliti s Oleksandrom Usykom da bi se okrunio apsolutni prvak u teškoj kategoriji prvi put nakon više od dva desetljeća kada je Lennox Lewis držao sve pojaseve.

Linker
01. svibanj 2024 18:56