K1 i Boks

Bivši UFC-ov izazivač prešao u 'bare knuckle'

Thiago Alves i Georges St-Pierre
 screenshot
Još jedna velika bivša UFC-ova zvijezda odlazi u svijet boksa bez rukavica. Rječ je o bivšem izazivaču velter kategorije Thiagu Alvesu.

Thiago "Pitbull" Alves odlučio je kako neće produžiti ugovor s UFC-om, promocijom gdje je proveo 14 godina karijere, a na UFC 100 priredbi se borio za naslov prvaka velter kategorije protiv Georgesa St-Pierrea. Nakon četiri poraza u posljednjih pet borbi, 36-godišnji Alves odlučio je krenuti putem nekih drugih bivših kolega i potpisao za Bare Knuckle Fighting Championship, koji ga je dočekao raširenih ruku.

"Vrlo sam uzbuđen što mogu imati Thiaga na BKFC rosteru. On je jako iskusan borac koji je uvijek nastupao u uzbudljivim borbama. Debitirat će u travnju ili svibnju, a od njega očekujemo velike stvari. On je sjajan borac i sjajna osoba", rekao je predsjednik promocije David Feldman.

Kao UFC borac upisao je 15 pobjeda i 12 poraza, a sad kreće u novu avanturu.

"Jako sam uzbuđen zbog novog razdoblja u mojoj karijeri. Mislim kako boks bez rukavica itekako odgovara mom stilu borbe. Uvjeren sam kako ću postati prvak ove promocije u kategoriji do 75 kilograma. Pitbull želi malo krvi", rekao je Alves, inače borac iz Brazila koji već dugo vremena živi i trenira u SAD-u.

Prva priredba BKFC-a u 2020. godini, ukupno deseta njihova do sada, održava se 15. veljače, a na njoj će debitirati još jedna bivša MMA zvijezda. Riječ je o Hectoru Lombardu koji će se boriti protiv Davida Mundella, borca koji je zamijenio prvobitno planiranog Joea Riggsa.

Linker
24. travanj 2024 23:21