K1 i Boks

Bivši Usykov sparing partner upozorio Furyja: ‘Ako ćeš tako pristupiti meču, ne gine ti poraz‘

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Objasnio je što treba raditi da slavi protiv sjajnog Ukrajinca

Ljubitelji boksa s nestrpljenjem čekaju Valentinovo... i onda još tri dana. Razlog tome jest, naravno, meč za ujedinjenje teškaških pojaseva za koje će se boriti Tyson Fury i Oleksandr Usyk.

Rijad će 17. veljače ugostiti dva najbolja svjetska teškaša, a sve koje vole plemenitu vještinu zanima koju će taktiku upotrijebiti svaki od boraca. S raznih strana dolaze savjeti i predviđanja kako će ova borba završiti, a zanimljivo razmišljanje ponudio je bivši sparing partner ukrajinskog borca, Dave Allen.

"Proveo sam puno vremena pokušavajući izvršiti pritisak na njega, maltretirati ga – nije upalilo. On je majstor u tom segmentu i to nije prava taktika. Što je najgore. ljudi to godinama rade protiv njega. Mislim da ga treba frustrirati. Puno finti je recept za njega. On nije fizički najjači niti jak udarač. Njegova glava jest mjesto gdje pobjeđuje u borbama, ali ako ga itko može pobijediti, to je upravo Fury", započeo je, a zatim objasnio što točno treba raditi da slavi protiv sjajnog Ukrajinca:

"Ja bih koristio istu taktiku kao i protiv Klička - ne treba srljati, već pametno boksati i tako će doći do pobjede. U suprotnom, mogao bi ga čekati poraz", smatra Allen.

Hoće li Fury poslušati ove riječi i tako napasti protivnika, tek ćemo vidjeti, ali zasigurno jest da će "Kralj Cigana" morati doći spremniji no protiv Francisa Ngannoua, jer ga u suprotnom scenariju čeka teška noć.

Linker
28. travanj 2024 15:39