K1 i Boks

Boksačka legenda o meču Fury-Usyk: ‘Obojica su mi prijatelji, ali mislim da ćemo vidjeti uništenje ako se ovo dogodi‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 SCREENSHOT/DAZN
‘Postoji kriptonit za Furyja, ali pitanje je ima li to Usyk u sebi‘

Roy Jones Jr iščekuje nadolazeću borbu između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka. Fury-Usyk jedna je od najboljih borbi u sportu i trebala bi se dogoditi 17. veljače u Saudijskoj Arabiji za sva četiri glavna naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Pobjednik će postati prvi apsolutni prvak divizije od Lennoxa Lewisa.

Govoreći za ProBox TV, Jones Jr upitan je tko mu se sviđa u borbi i objasnio je da je Usyk, iako manji, uključen u borbu.

"Pa, bit ću iskren s tobom, sviđaju mi ​​se oba borca. Obojica su moji prijatelji i ne mogu reći koji će nužno prevagnuti. Starim rječnikom rečeno, dobar veliki tip obično pobjeđuje velikog malog momka, ali Usyk je malo drugačiji. On je složeniji mali tip od većine boraca u okolici. Kao kad sam se borio s Johnom Ruizom, nisam bio samo mali dečko, bio sam prilično složen mali dečko", započeo je, a zatim procijenio očiti nedostatak snage u Usykovim udarcima.

"S njegove loše strane, on nema eksplozivnu moć udaranja. I to je kriptonit za Furyja jer Francis Ngannou ima eksplozivnu moć udarca i uspio ga je srušiti. Deontay Wilder ga je imao i uspio ga je srušiti nekoliko puta."

Unatoč činjenici da je Fury pao, Jones je odgovorio da se uvijek vraćao.

"Fury je padao sedam puta u karijeri, ali se svaki put dizao. To puno govori. Potrebno je puno eksplozivne snage da ga oborite, ali kruzeraš s eksplozivnom snagom to može učiniti jer je John Cunningham to uspio. Usyk ga mora baciti u nokdaun, ako to uspije, vidjet ćemo uništenje. U suprotnom, slavit će Fury."

Može li Usyk – trenutno prolazi kroz intenzivan režim sparinga – doista srušiti Furyja ili je umjesto toga sposoban održati boksački "masterclass", fanovi će uskoro saznati. Fury je uvijek samouvjeren, ranije je rekao da će zaustaviti Ukrajinca unutar šest rundi. Što će biti istina, saznat ćemo nakon Valentinova.

Linker
04. svibanj 2024 01:29