K1 i Boks

Borac Bare Knuckle Fighting Championshipa u komi zbog posljedica borbe odrađene proteklog vikenda

Francesco Ricchi
 screenshot/YouTube
Borac BKFC promocije, Francesco Ricchi, već se par dana nalazi u medicinski induciranoj komi

Proteklog vikenda održana je 14. priredba BKFC promocije, na kojoj se održala borba između Francesca Ricchija i Noaha Cuttera. Ricchi je u istoj pobijedio prekidom u trećoj rundi vrlo zanimljivog i sadržanog meča. Nakon nastupa otišao je na pregled u bolnicu, gdje su pronađene poteškoće nastale zbog udarca u dušnik koji je primio tijekom meča.

Naime, udarac je uzrokovao plućno krvarenje koje se tijekom operacije pogoršalo te je Ricchi stavljen u medicinski induciranu komu. On se nakon meča osjećao dobro te se čak fotografirao s protivnikom i fotografiju objavio na Instagramu , prije nego je otišao na ono za što se nadao da će biti rutinski pregled.

Njegov protivnik ostao je zatečen ovim vijestima, ali nada se da će sve biti u redu.

"Moje molitve i najbolje želje upućene su Francescu. Došao sam do informacije kako se nalazi u komi zbog krvarenja koje mu je uzrokovao hematom nastao od udarca tijekom meča. Mi smo u meč ušli s namjerom da ozlijedimo jedan drugog, no nisam želio da se ikad nekom mom protivniku ovako nešto dogodi", obratio se javnosti Cutter putem Instagram story objave.

Izjavu je dao i predsjednik promocije David Feldman.

"Prvo i najvažnije, mislima smo uz Francesca i njegovu obitelj te se molimo za njegov brzi i potpuni oporavak. Ozljeda nije Francesca spriječila da dođe do velike pobjede, no komplikacije nastale tijekom operacije rezultirale su lošim ishodom po njegovo zdravlje", izjavio je Feldman za MMA Fighting, dodavši kako će Francescu i njegovoj obitelji bit na raspolaganju.

Nakon što je boks bez rukavica ponovno legaliziran, prvo u Ujedinjenom Kraljevstvu, a nakon toga i u Sjedinjenim državama, pojavilo se puno kritika kako se radi o prebrutalnom sportu koji ne bi danas trebao biti dozvoljen. Ipak, osim razbijenih te posjekotinama punih lica i puno masnica, do sada održane bare knucle priredbe na ovako visokoj razini nisu dovele do problema. Nadamo se kako će i Ricchi pobijediti u ovoj borbi te se oporaviti. No, u svakom slučaju, ova situacija dovesti će do novih kritika prema BKFC-u, ali i samom bare knuckle boksu na globalnoj razini.

Linker
20. travanj 2024 13:04