K1 i Boks

Borba za svjetsku titulu održat će se u Bugarskoj! Njemački teškaš ide na domaću uzdanicu

Mahmoud Charr

 TORSTEN HELMKE/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Torsten Helmke/imago Sportfotodienst/profimedia
Meč će biti održan u ožujku, ali se datum još uvijek ne zna

Još u kolovozu, Daniel Dubois izgubio je svoju WBA Regular titulu u teškoj kategoriji kada je doživio poraz od Oleksandra Usyka. Sada je pojas ponovno u opticaju i navodno će se moći zgrabiti u Bugarskoj.

Ubrzo nakon Duboisovog poraza, WBA je vratio Manuela Charra kao regularnog prvaka, bez obzira na to što se nije borio tijekom 2023. godine, kao rezultat sudske nagodbe.

Od tada, Nijemac sirijskog podrijetla ima "metu na leđima", a ljudi poput Duboisa i Martina Bakolea pozivaju ga da postane obavezni izazivač za pobjednika borbe Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Međutim, prema cijenjenom boksačkom novinaru Danu Rafaelu, Charr je umjesto toga odlučio odraditi prvu obranu naslova protiv bivšeg izazivača za titulu u teškoj kategoriji, Kubrata Puleva unatoč tome što Bugar nije rangiran među prvih petnaest po WBA ljestvici.

Ovo će biti prva Charrova borba u petnaest mjeseci. Izvješća sugeriraju da će se borba održati u ožujku 2024. u Bugarskoj, vjerojatno u Areni Sofia gdje se Pulev borio u tri prethodna navrata u pobjedama protiv Samuela Petera, Kevina Johnsona i Hughieja Furyja. Točan datum još uvijek nije poznat.

Linker
02. svibanj 2024 05:56