K1 i Boks

Britanci objavili 'prijelomnu vijest', Wilderov tim tvrdi da 'to jednostavno nije istina'

Deontay Wilder i Tyson Fury
 John Gurzinski / AFP
S naslovnica britanskih medija 'vrišti' velika boksačka vijest, Wilderov tim sve demantira

Oglasio se Wilderov tim: 'To jednostavno nije istina'

17.00 >>> World Boxing News ekspresno je nakon 'bombe' iz Velike Britanije kontaktirao Shellyja Finkela, jednog od menadžera američkog nokautera i on tvrdi da je borba 'Brončanog bombardera' i 'Kralja Cigana' i dalje u igri.

"To jednostavno nije istina (da je ugovor istekao). Deontay Wilder će se u prosincu boriti s Tysonom Furyjem. Još uvijek radimo na toj borbi i javit ćemo vam nove informacije", rekao je Finkel za WBN.

16.00 >>> "Tyson Fury i Anthony Joshua idu prema 2021. i megaborbi za ujedinjenje teškaških titula. Trilogija koja nam je u prosincu trebala donijeti novu bitku 'Kralja Cigana' i Deontaya Wildera neće se dogoditi", stoji u uvodu teksta na Daily Mailu s čije naslovnice vrišti "PRIJELOMNA VIJEST".

Dio britanskih medija tvrdi da je Wilderu isteklo, a dio da mu uskoro istječe ugovorom zajamčeno pravo na novi meč s Furyjem.

"Izvori s obje strane Atlantika potvrdili su danas (subota) da je treći susret Furyja i Wildera otkazan", dodaje Daily Mail.

British boxer Tyson Fury (R) lands a punch on US boxer Deontay Wilder during their World Boxing Council (WBC) Heavyweight Championship Title boxing match at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas on February 22, 2020. (Photo by Mark RALSTON / AFP)
Mark RALSTON / AFP
Deontay Wilder i Tyson Fury

Navodno će 'Kralj Cigana' sada odraditi jednu 'lakšu' obranu WBC-ovog naslova kako bi se zagrijao za ono što slijedi iduće godine. Datum tog meča nije poznat, ali Britanci navode da će se to dogoditi prije Božića.

S druge strane, Joshua će svoje WBA, IBF i WBO titule braniti protiv Kubrata Puleva u okršaju koji nas čeka 12. prosinca.

Pod pretpostavkom da obje teškaške zvijezde upišu pobjede u idućim nastupima, njihov meč trebali bismo gledati na proljeće i to vjerojatno u Engleskoj na Wembley stadionu, pod uvjetom da do tada tamošnje vlasti ukinu ograničenja koja trenutno vrijede za navijače. Kao preostale opcije u ovim se trenucima spominju Bliski istok i Kina.

Podsjetimo, predstavnici Furyja i Joshue još su ranije ove godine dogovorili financijske uvjete za održavanje čak dva međusobna okršaja u 2021., a britanski mediji javili su da su obje strane pristale na 50-50 raspodjelu novca.

Al Bello/Getty Images/AFP, OLIVER WEIKEN / DPA /dpa Picture-Alliance/AFP
Tyson Fury i Anthony Joshua

Linker
19. travanj 2024 23:38