K1 i Boks

Britanska zvijezda koja je postala persona s periferije planira svoj povratak: ‘Nije tajna da ga ne volim...‘

BIlly Joe Saunders

 BBC
Saunders nije kročio u ring već gotovo tri godine

Billy Joe Saunders "definitivno" planira ponovno ući u ring, a već je razgovarao o mogućem revanšu s Chrisom Eubankom Jr.-om.

Ovaj 35-godišnjak nije se borio od svibnja 2021. godine, kada je pretrpio poraz tehničkim nokautom u osmoj rundi od Saula "Canela" Alvareza, nakon što je zadobio frakturu očne duplje.

Od tada je viđen kako izgleda znatno iznad granica srednje i supersrednje kategorije u kojima je nekada nastupao, ali unatoč tome što je postao periferni lik na boksačkoj sceni, tvrdi da je spreman ponovno se boriti.

"Dok sam bio u igri, mislio sam, ‘Jedva čekam da izađem iz igre‘" rekao je Saunders za talkSPORT. "Mislio sam, ‘Jedva čekam da napravim što trebam – odradim ove velike noći i onda se povučem.‘ Ali kad si vani, nikad nisi stvarno vani u svom umu.

"Svaki dan mi je boks u mislima. Jasno je da imam nešto što moram izbaciti iz sebe i, da budem iskren, volio bih se oprostiti s pobjedom."

"Ako ću reći, ‘Dobro, dosta je,‘ onda bih volio otići s pobjedom. Koliko je prošlo? Tri godine? Ali uvijek sam dolje u trenerskoj dvorani Bena Davisona. Uvijek svratim, gledam dečke kako spariraju, odradim kratku sesiju."

"Uvijek me svrbe ruke i stvarno moram skinuti prašinu i izbaciti to iz sustava."

"Definitivno, 100 posto ću se vratiti."

Dok je Saunders bio neaktivan, Eubank Jr., koji sada ima 34 godine, borio se četiri puta i ponovno će se boriti u listopadu protiv Kamila Szeremete. Njih dvojica već su se borili 2014. godine, kada je Saunders pobijedio podijeljenom odlukom sudaca u srednjoj kategoriji.

"Bio sam u ozbiljnim razgovorima s Eubankovim menadžerom prije nekoliko tjedana" nastavio je Saunders. "Ozbiljni razgovori."

"Trenutno imam odvjetnika koji pregledava neke stvari. Ali očito, moram se motivirati za povratničku borbu i onda izgraditi sve prema toj velikoj noći."

"Očigledno je da to i navijači žele vidjeti jer, ako izuzmemo teškaše i britansku domaću scenu, nema puno većih borbi od mene i Eubanka."

"Već smo to prošli, i mnogo je vode prošlo ispod mosta. Nije tajna da ga osobno ne volim, a ni on mene."

"Tako je to jednostavno. Ne slažemo se baš. I mislim da će navijači uživati u pripremama i u samoj borbi."

Linker
05. rujan 2024 10:22