K1 i Boks

Britanski boksač popljuvao Lennoxa Lewisa: ‘Žalim što sam trenirao s njim, pokušao me potpuno promijeniti‘

Lennox Lewis

 FAMOUS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Famous/zuma Press/profimedia
On se smatrao sljedećom nadom u teškoj kategoriji

David Price se osvrnuo na neke od loših odluka iz svoje karijere, rekavši da mu je u sjećanju odlazak na revanš s Tonyjem Thompsonom i treniranje s Lennoxom Lewisom. Miljenik navijača Price prvi put se susreo s Thompsonom u veljači 2013. godine kada je pretrpio poraz u drugoj rundi prekidom što je iznenadilo mnoge u to vrijeme, a Price se smatrao sljedećom nadom u teškoj kategoriji.

Boksač iz Liverpoola je odlučio odmah ugovoriti revanš, ali je promijenio raspored treninga u pripremama, odlučivši trenirati s bivšim neprikosnovenim prvakom Lewisom u Kanadi. Lewis je imao iskustva s pobjedom u revanšu tijekom vlastite karijere kada se osvetio Hasimu Rahmanu, ali to ipak nije bilo najbolje rješenje za Pricea, budući da je zaustavljen u petoj rundi borbe. Price se sada osvrnuo na razvoj borbe te je istaknuo IFL TV-u koliko žali zbog donesenih odluka.

"Najveća greška u mojoj karijeri, da budem iskren, jest revanš s Tonyjem Thompsonom. Još jedna jest treniranje s Lennoxom Lewisom za revanš jer je to bio najgori trenutak ikada. Pokušao me potpuno promijeniti. Potučen sam u prvoj borbi s jednim udarcem koji mi je prošao po potiljku. Sudac mi čak nije dao priliku. Tada sam otišao u Kanadu, trenirao s Lennoxom i promijenio sve u vezi s treningom i stilom i bilo mi je žao što sam se tako brzo vratio".

Unatoč porazima od Thompsona, Price je niz godina ostao istaknuta figura u teškoj kategoriji, dijeleći ring s borcima poput Dereka Chisore, Alexandera Povetkina, Davea Allena i Audleya Harrisona.

Linker
27. travanj 2024 03:56