K1 i Boks

Buatsiju je Čalić pružio najteži meč do sada: 'S nečim takvim se još nisam susreo u karijeri'

Joshua Buatsi
 screenshot/YouTube
Joshua Buatsi uspješno je savladao test koji mu je postavio Marko Čalić, najteži protivnik do sada

Ponosan može biti Marko Čalić na ono što je napravio u ringu protiv Joshue Buatsija. Velikog favorita stavio je u situaciju kakvu je rijetko tko očekivao, stvorio mu je probleme i predstavio mu test za kakvog se itekako trebalo potruditi da bi ga se položilo. Potpuno ravnopravno je sve to izgledalo sve do sedme runde, kad je Buatsi pronašao udarac kojim je Čalića ugrozio. Kako se kasnije uspostavilo, tim putem došlo je do ozljede te prekida meča.

"Svaka čast Čaliću, imam veliki respekt za njega. Moram sam duboko zagrabiti da bih ga savladao. U ringu sam doživio nešto novo. Dobio sam oteklinu ispod oka, to je nešto s čim se do sada nisam susreo. No, mi smo borci i kad smo u ringu radiš ono što je potrebno napraviti za pobjedu", rekao je Buatsi nakon meča u razgovoru za Sky Sports, prokomentiravši nakon toga i sam kraj meča, odnosno udarac koji je uzdrmao hrvatskog boksača, nedugo nakon čega je meč i završio:

"Promijenio je gard i vidio sam priliku za desnu ruku. Kad sam ga pogodio sam vidio da je uzdrman i krenuo sam žestoko. Čalić je svaku rundu bio kompetitivan i čvrst. 400 dana sam bio izvan ringa pa je prvi meč nakon toga uvijek težak. Uživao sam u meču."

Upitan je nakon toga Buatsi je li to bio meč kojim će preskočiti neku prepreku prema samom vrhu. Naime, njegovi sunarodnjaci od njega očekuje da bi tijekom iduće godine trebao napasti svjetsku titulu.

"Kao što smo vidjeli, ovo je bio taj meč koji mi je trebao za neki korak naprijed. Sjajan protivnik koji je došao ispod radara jer je malo tko čuo za njega. No, vidi se da je bio odličan amater i sad bi svi trebali znati za njega. Bio sam motiviran jer sam čuo da me netko dolazi pobijediti. To mi je bilo dovoljno da bih dao sve od sebe. Rekao je da dolazi ugasiti moj niz, ali ja sam spreman obraniti se i to sam napravio", još jednom je pohvalio Čalića, osvrnuvši se još kratko na oteklinu koja se u trećoj rundi pojavila kod njegovog lijevog oka:

"Nisam siguran što se dogodilo, samo mi je oko odjednom počelo otjecati. Kao što sam rekao, nikad mi se to nije dogodilo, bilo je to nešto novo za mene. Nisam mogao vidjeti, otežalo mi je meč i bilo je to nešto na što sam se u trenutku morao prilagoditi. Uspio sam u tome, podigao kvalitetu svog nastupa i pobijedio."

Buatsi je ovim trijumfom došao do 13. pobjeda u jednako toliko nastupa, nakon čega je postao 20. poluteškaš svijeta prema BoxRecu.

Linker
20. travanj 2024 12:53