K1 i Boks

Canelo Alvarez brutalno nokautirao Kovaleva i još jednom ispisao povijest boksa!

 Screenshot (YouTube)
Canelo Alvarez osvojio je u noći sa subote na nedjelju naslov prvaka u poluteškoj kategoriji. 29-godišnji Meksikanac do novog je pojasa stigao nokautiravši Sergeya Kovaleva na priredbi u Las Vegasu.

Nakon što je prethodno osvajao titule u polusrednjoj, srednjoj i supersrednjoj, Alvarez je stigao i do one u poluteškoj kategoriji i to na kakav način! Canelo je u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni u 11. rundi nokautirao Kovaleva i osvojio WBO pojas.

Bila je to poprilično izjednačena borba koju su dvojica sudaca do prekida bodovala s 96-94 za Canela, dok je jedan imao 95-95. No, Alvarez nije ništa prepustio slučaju. Elitni meksičko boksač prvo je ljevicom ozbiljno uzdrmao Kovaleva, a potom i desnim krošeom završio posao u dvoboju koji je na trenutke pokazivao da mu veličina i direkti ruskog borca mogu stvarati probleme.

Sudac je nakon presudnog udarca odmah, bez ikakvog brojanja, prekinuo meč....

"Jako sam zahvalan. Ovo je iskorak u mojoj karijeri i mojoj povijesti. Molim vas za još strpljenja, jer Canelo će ispisati povijesti. To vam garantiram", komentirao je Alvarez nakon meča, a javio se i Kovalev.

"Bio sam umoran nakon šeste runde jer nije prošlo puno vremena od moje prethodne borbe. No, sve je u redu. Ovo je novo iskustvo za mene. Canelo je zaista sjajan prvak. Nisam se oporavio od prošle borbe... no OK. Zahvaljujem se Canelu na borbi, prema njemu imam veliko poštovanje. On je danas ispisao povijest", izjavio je 'Krusher'.

Ovom je pobjedom Alvarez ušao u društvo velikana poput Dicka Tigera, Roya Jonesa Jr-a i Bernarda Hopkinsa koji su također uspjeli uz titulu u srednjoj ugrabiti i onu u poluteškoj kategoriji. Pored toga, Canelo se priključio Henryju Armstrongu kao jedini borac koji je istovremeno držao titule u tri različite kategorije. Meksikanac, podsjetimo, uz ovu poluteškoj trenutno ima i one u srednjoj i supersrednjoj.

Linker
20. travanj 2024 17:49