K1 i Boks

Canelo Alvarez ostao je kralj super srednje kategorije: Munguiu poslao u jedini nokdaun u karijeri i zasluženo slavio

Canelo

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Iako su postojali periodi u borbi kada je Munguia imao veću inicijativu te je prijetio Canelu, Meksikanac je ipak uspješno obranio svoje titule u super srednjoj kategoriji

Mnogi su postavljali pitanja može li Jamie Munguia ugroziti Canela Alvareza i oduzeti mu status kralja super srednje kategorije, a s obzirom na njegovih 27 godina i nevjerojatnih 42 meča prije noćašnjeg obračuna s Canelom, mnogi su potvrdno odgovarali na spomenuto pitanje.

Čak 34 nokauta ostvario je Munguia do sada, tako da su ga neki favorizirali protiv Canela, a još na sve to ima tek 27 godina. Međutim, Canelo je ipak pokazao klasu te je uvjerljivo pobijedio mladog Munguiu.

T-Mobile Arena noćas je ugostila ovaj veliki meč, a Canelo je slavio jednoglasnom odlukom sudaca (117-110, 116-111, 115-112). Iako je obično podosta agresivan, Munguia je u ovom meču ipak bio nešto smireniji jer je znao kakav boksač stoji nasuprot njega. Canelo je bio taj koji je krenuo nešto naivnije, no brzo je shvatio da tako neće moći te je počeo disciplinirano raditi i po tijelu protivnika.

U četvrtoj je rundi Canelo odlučio testirati Munguiu i njegovu sposobnost primanja udaraca, a uspio je upisati i nokdaun. Bio je ovo prvi put u karijeri da je Munguia završio u nokdaunu, no brzo se od njega oporavio te je nastavio bitku. Polako je Canelo fokus s tijela prebacivao na glavu, želeći doći do nokauta.

Iako su postojali periodi u borbi kada je Munguia imao veću inicijativu te je prijetio Canelu, Meksikanac je ipak uspješno obranio svoje titule u super srednjoj kategoriji. Nakon pobjede je rekao da se za ‘‘prave novce‘‘ može boriti protiv Davida Benavideza, a nama ostaje za vidjeti hoće li mu te novce u ponuditi i hoće li se ova borba i organizirati.

Linker
29. svibanj 2024 11:54