K1 i Boks

Canelo Alvarez: 'Smith je drugačiji od svih dosadašnjih protivnika, bit će ga teško pobijediti'

Canelo Alvarez
 John GURZINSKI / AFP
Alvarez i Smith borit će se u Teksasu za WBA, WBC i The Ring titule u super-srednjoj kategoriji

Canelo Alvarez (53-1-2) ovoga vikenda u San Antoniju očekuje težak meč i neugodnog protivnika, ali unatoč tome vjeruje da će pronaći rješenje za Britanca Calluma Smitha (27-0).

Alvarez i Smith borit će se u Teksasu za WBA (Super), WBC i The Ring titule u super srednjoj kategoriji i to pred nekakvih 12 tisuća navijača, koliko ih se očekuje na The Alamodome stadionu. To je, naime, brojka koju su zbog pandemije koronavirusa odobrile tamošnje vlasti.

"Vjerujem kako je ovo najbolje razdoblje moje karijere. Osjećam se snažno, zrelo i iskusno. Osjećam se bolje no ikad", rekao je Alvarez za Stats Perform News.

Neki kao jedan od najvećih Canelovih izazova u ovome meču vide visinu i raspon ruku koji su debelo na strani Smitha.

"On je apsolutno drugačiji od drugih boraca s kojima sam se susreo. On je visok lik s velikim rasponom. Voli se potući, udarati u tijelo i sjajan je kontraš. Definitivno će biti drugačije i bit će ga teško pobijediti. Međutim, spreman sam i vjerujem da će me moje iskustvo i vještine odvesti do pobjede", dodao je Alvarez.

Kada je upitan kako bi izgledao njegov put do pobjede nad Smithom, Meksikanac je odgovorio:

"Trebat ću kontrolirati svoj položaj u ringu i voditi računa o tome kada ostati na distanci. Ne smijem trošiti udarce, odnosno moram ih koristiti samo onda kada budem siguran da će mi koristiti. Stoga, moje iskustvo i vještine su ključni za pobjedu u ovom meču", zaključio je Canelo kojem će ovo biti prvi nastup u 2020. godini, ali i prvi nakon što je raskinuo suradnju s Golden Boy Promotionsom.

Screenshot (BoxRec)
Canelo Alvarez vs Callum Smith statistika

Linker
14. travanj 2024 20:25