K1 i Boks

Canelo analizirao Wilder vs. Fury II: 'Tyson treba savršen meč...'

 OLI SCARFF / AFP
Prvi meč je završio kontroverznim remijem, kladionice su podijeljene oko toga tko je zato favorit u velikom revanšu. A što o meču Fury (29-0-1) vs. Wilder (42-0-1) II misli najveća boksačka zvijezda današnjice Canelo Alvarez?

Meksikanac je par dana prije velikog dvoboja za WBC titulu svjetskog prvaka u Las Vegasu kratko za ESPN Deportes analizirao nadolazeći boksački spektakl.

"Bit će to vrlo zanimljiva borba", izajvio je svjetski prvak te je dodao:

"Ako Tyson odradi sve ispravno do posljednje sekunde ovog meča, vidim više mogućnosti za njegovu pobjedu. Mora odraditi savršen meč."

Canelova analiza se zapravo podudara s analizama većine stručnjaka koji ponovno upozoravaju na snagu udarca američkog nokautera. Iako je Fury dominirao u prvom meču u većini rundi, na kraju je čak dva puta završio na podu. Pitanje je hoće li u revanšu preživjeti sve Wilderove bombe kao u prosincu 2018. godine.

Sličan scenarij smo gledali i u studenom 2019. godine kada je Wilder gubio sve do tada odboksane runde u meču protiv kubanskog izazivača Luisa Ortiza. No, samo jedna desnica na pravo mjesto je bila dovoljna da Amerikanac zadrži svoj WBC pojas svjetskog prvaka.

"Tyson se kreće vrlo dobro i vrlo pametno boksa tijekom meča. Znamo da Wilder ima zaista impresivnu snagu i može završiti meč samo s jednim udarcem", zaključuje Meksikanac svoju kratku analizu.

U petak je na rasporedu službena vaga, dok ćemo u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu u legendarnoj lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni napokon vidjeti ovu dvojicu ponovno u ringu. Čitava boksačka zajednica će biti na nogama jer se radi o jednom od najiščekivanijih mečeva posljednjih godina.

Linker
19. travanj 2024 20:59