K1 i Boks

Canelo i DAZN službeno potpisali ugovor: Najboljeg boksača svijeta čekaju dva ogromna meča

Canelo Alvarez

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Radi se o velikom poslu za boks, a postoji mogućnost da Canelo odradi čak i tri velika meča ove godine

Ono o čemu se počelo šuškati prije dva tjedna, sada je dobilo i službenu potvrdu. Po mnogima najbolji boksač svijeta, Saul Canelo Alvarez, potpisao je ugovor s DAZN-om, a Matchroom Boxing bit će promotorska kuća koja će ga zastupati u iduća dva meča.

Prema tadašnjim informacijama od strane ESPN-ovog Mikea Coppingera, radi se o poslu vrijednom barem 85 milijuna dolara. Već tada bilo je poznato i s kime bi se Canelo borio kroz ta dva meča, a i ta informacija dobila je potvrdu.

Meksikanac će se u prvom meču okušati protiv Dmitryja Bivola (19-0-0). Radi se WBA-ovom prvaku u poluteškoj kategoriji te trenutno neporaženom boksaču. Canelo je titulu u poluteškoj kategoriji već jednom osvojio. Radilo se o WBO-ovom pojasu do kojeg je došao 2019. godine, savladavši Sergeyja Kovaleva.

Bivol će biti pravi izazov za Canela. Rus će imati 12 centimetara prednosti u visini i četiri u rasponu ruku. Prema Boxrecu, Bivol je treći poluteškaš svijeta, odmah iza Beterbieva i Calluma Smitha. Canelo i Bivol obračunat će se 07. svibnja (peti mjesec) ove godine.

''Vrlo sam sretan s ovom borbom protiv Bivola. To je još jedan veliki izazov za mene i moju karijeru. Posebno zato što idem u višu težinsku kategorija i borit ću se protiv izuzetnog poluteškaškog prvaka svijeta kao što je Bivol.'', rekao je Canelo za medije, dok se i Bivol jako brzo oglasio.

''Uvijek sam se htio boriti protiv najboljih. Vjerujem da će se ostatak mojih ciljeva početi materijalizirati počevši od 07. svibnja.''

Uspije li Canelo savladati Bivola, čeka ga još jedan veliki meč. Naime, njegov drugi protivnik prema novom ugovoru bit će stari znanac Gennady Golovkin (41-1-1). Kazahstanac i Canelo borili su se 2017. i 2018. godine. Prva borba završila je neriješeno, a Canelo je u revanšu slavio većinskom odlukom sudaca. Oba put gledali smo jako tijesne mečeve, a Golovkin smatra kako je bio bolji u oba.

Ipak, da bi se borba Golovkina i Canela održala, potrebno je da Meksikanac savlada Bivola, dok će Golovkin morati pobijediti Ryota Murata u meču za ujedinjenje pojaseva u srednjoj kategoriji. Ukoliko sve prođe po planu, Canelo i Golovkin treći meč odradit će 17. rujna (deveti mjesec).

Mike Coppinger putem Twittera iznio je informacije kako su Canelo i njegov trener/menadžer Eddy Reynoso zainteresirani za treći meč pod okriljem Matchrooma. Tu borbu odradili bi u dvanaestom mjesecu, a ugovor na tri borbe s DAZN-om bio bi vrijedan 160 milijuna dolara.

DAZN je već objavio i cijene PPV-a za meč Bivola i Canela. Pretplatnici na ovu platformu moći će kupiti prijenos priredbe za 59.99 američkih dolara, dok će novi pretplatnici platiti 79.99 dolara, a u cijena je uključena i mjesečna pretplata.

Linker
12. travanj 2024 07:48