K1 i Boks

Canelo ima novog protivnika za idući meč, priča se o tri intrigantne lokacije

Canelo Alvarez
 David Leah / Mexsport / AFP
Idući meč Canela Alvareza trebao bi se održati 12. rujna, ali još uvijek nema potvrđenog protivnika

Nakon što su propali pregovori oko novog datuma i novih uvjeta s Billyjem Joeom Saundersom, Saul "Canelo" Alvarez i dalje je u potrazi za novim protivnikom. Meč protiv Meksikanca posljednji je odbio Sergiy Derevyanchenko, koji će se radije boriti protiv Jermalla Charla, no čini se da je novo ime ipak pronađeno.

Ipak, ne radi se tu o poznatom boksaču nego o 29-godišnjem Jasonu Quigleyu iz Irske. Pregovore bi trebala olakšati činjenica da se radi o boksaču pod ugovorom s Golden Boyem. Trebao je on biti njihova velika nadolazeća zvijezda, no planovi su propali kad je u srpnju prošle godine neočekivano poražen od Tureana Johnsona. To ga je pomalo skrenulo s planiranog puta, no vratio se s dvije pobjede nakon toga. BoxRec ga trenutno rangira kao 32. boksača srednje kategorije u svijetu, što je svakako preslab status za nekoga tko bi trebao biti protivnik jednom od najboljih boksača svijeta.

Situacija je takva da Canelo svakako treba protivnika pa je izbor sve manji i čini se da će Irac prihvatiti meč. Velika je to šansa za njega, no rijetko tko će vjerovati da on posjeduje kvalitetu potrebnu za napraviti iznenađenje i savladati Canela. Quigley je do sada u profesionalnoj karijeri upisao 18 pobjeda i jedan poraz.

Puno zanimljivije zvuče opcije za lokaciju meča. Zapravo, ona najizglednija ne toliko, budući da se radi o kalifornijskom Fantasy Springs kompleksu hotela, no dvije druge opcije koje je naveo Oscar De La Hoya su vrlo intrigantne. Riječ je o otoku gdje se nekada nalazio Alcatraz zatvor, a on se nalazi u zaljevu San Francisca te o Mount Rushmoreu, planini poznatoj po uklesanim licima četiri američka predsjednika. Više informacija o lokaciji trebalo bi biti poznato nakon što meč bude službeno potvrđen.

Linker
24. travanj 2024 00:45