K1 i Boks

Canelo misli da će Bivol ‘proći kroz‘ Benavideza: ‘On nije ništa napravio u kategoriji do 79 kilograma‘

Saul Canelo Alvarez

 Valery Sharifulin/tass/profimedia
Meksikanac je poručio da će se boriti s njim ako to bude imalo smisla za njega

Canelo Alvarez uvjeren je da može pobijediti Davida Benavideza, kao i da to može učiniti i njegov bivši protivnik.

Benavidez, bivši prvak u super srednjoj kategoriji, prešao je u polutešku kategoriju i uskoro će postati obvezni izazivač prema WBC-u za pobjednika borbe za apsolutni naslov u kategoriji do 79 kilograma između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola 12. listopada.

Bivol je jedini borac, osim Floyda Mayweathera Jr.-a, koji je uspio pobijediti četverostrukog prvaka Álvareza, i to uvjerljivom jednoglasnom odlukom sudaca 2022. godine, tijekom druge Alvarezove potrage za naslovom u poluteškoj kategoriji.

Ako bi se Bivol i Benavidez, nekadašnji sparing partneri, ikada suočili, Alvarez bi se priklonio borcu koji ga je već pobijedio.

"Ako je Benavidez onakav kakvog smo vidjeli u posljednjoj borbi, da, Bivol će ga pobijediti" rekao je Alvarez za BoxingScene i druge medije.

Benavidez nije izgledao najbolje u lipnju tijekom svog debija u poluteškoj kategoriji protiv Oleksandra Gvozdyka, boreći se cijelu borbu kako bi izborio tešku pobjedu, pri čemu je pretrpio nekoliko ozljeda. Benavidez je primio 163 udarca, a zadao je 223, pobijedivši bivšeg prvaka Gvozdyka.

Benavidez se ponovno vraća u ring 14. prosinca što implicira da je imao vremena za solidan oporavak.

Alvarez vjeruje da je 79 kilograma prirodna težinska kategorija za Benavideza i da će mu biti drugačije jer će se boriti s borcima koji su u njegovoj težinskoj kategoriji.

"Gledajte, 79 kilograma je njegova težinska kategorija. I nije učinio ništa u toj kategoriji. Nije isti" rekao je Canelo. "Ne želim govoriti što treba učiniti. Ako je novac dobar, borit ću se s bilo kime. Sada je vrijeme da tražim novac. Ako žele da se borim s njim, moraju me dobro platiti."

"Ako postoji nešto dobro za mene na stolu, ja sam spreman. Nije me briga" dodao je Meksikanac. "On donosi samo 11 kilograma više u ring. To je rizična borba. Ali mogu ga pobijediti, samo ne na način na koji sam to uvijek radio. Možda ću se boriti s Benavidezom prije nego što se umirovim."

Alvarez (61-2-2, 39 KO) će se sljedeći put suočiti s Edgarom Berlangom (22-0, 17 KO) 14. rujna u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Izgleda da ga ne brine Berlanga, koji je u toj borbi "debeli autsajder" s koeficijentom na njegovu pobjedu preko 10.

"Ne zanima me kakvu će borbu donijeti. Uništit ću tog tipa" rekao je jedan od najpopularnijih boksača današnjice. "On je nervozan. Moramo to razumjeti."

Linker
05. rujan 2024 10:28