K1 i Boks

Canelo odgovorio Masvidalu: 'Zanimljivo, ali ne baš izazovno'

Canelo Alvarez i Jorge Masvidal
 screenshot/Youtube
Jorge Masvidal pokušava na sve načine iskoristiti svoju trenutnu popularnost pa između ostalog traži boksački meč protiv nekog od najvećih zvijezda tog sporta. Jedan od njih je Canelo Alvarez koji je otkrio kako mu meč protiv Masvidala zvuči zanimljivo, no da mu sa sportske strane ne predstavlja nikakav izazov.

Canelo Alvarez trenutno jako dobro kotira kao najbolji "pound-for-pound" boksač svijeta. Iako je već dugo u sportu, zapravo je i dalje mlad boksač i nikoga ne čudi što svakim mečem izgleda sve bolje te što mnogi vjeruju kako će njegov zvjezdani status samo rasti. Kao takav je svakako meta MMA borcima koji bi se po uzoru na Conora McGregora voljeli okušati u boksu. Trenutno najaktualniji među njima je Jorge Masvidal koji je Canela i osobno spomenuo. Meksikancu to ipak nije zanimljivo, kao niti eventualni MMA pokušaj.

"Reći ću ovo uz veliko poštovanje. Kad bih otišao u taj sport, ne bih imao što raditi tamo", rekao je Canelo za Little Giant Boxing podcast nešto o svom eventualnom MMA izletu, da bi onda dodao: "Isto tako mislim da MMA borci nemaju što raditi u boksu. Gledajući s poslovne strane, to je vrlo atraktivno. No, ne predstavlja mi nikakav izazov i zbog toga mi nije prioritet ulaziti u tako nešto."

Alvarez trenutno pokušava dodatno izgraditi svoje ime. Nakon što je pobjedom protiv Sergeya Kovaleva uzeo jednu od četiri elitne titule u poluteškoj kategoriji, u samom boksu ima jako puno opcija. Od srednje do poluteške kategorije otvaraju mu se mnoga vrata i zbog toga bi mu meč protiv MMA borca možda čak izgledao kao mrlja unutar niza.

"Jedini razlog za tako nešto je novac. Ništa više osim toga i realno je pogledati situaciju tako. Da im se boks uistinu sviđao, bili bi boksači od samog početka. Opet ponavljam ovo uz potpuni respekt jer jako cijenim ono što su napravili za svoj sport. Sve su to sjajni borci", dodao je Meksikanac.

Masvidal bi svoj idući nastup trebao imati protiv UFC prvaka velter kategorije, odnosno pobjednika borbe Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona, koja se održava 14. prosinca. No, kako bi to bilo tek na proljeće iduće godine, možda bi neku boksačku ekshibiciju u međuvremenu stigao odraditi. No, sve se čini kako to ne bi bilo protiv Canela Alvareza.

Linker
07. rujan 2024 06:26