K1 i Boks

Canelo se vratio u ring i u potpunosti izdominirao Smitha: 'Najbolji sam na svijetu!'

Canelo Alvarez
 Osvaldo Aguilar / Mexsport/ AFP
Alvarez je 54. profesionalnom pobjedom u San Antoniju osvojio WBA i WBC titule u super srednjoj kategoriji

Canelo Alvarez (54-1-2) vratio se u ring nakon više od godinu dana pauze i u svom prvom i jedinom nastupu u 2020. u potpunosti izdominirao Calluma Smitha (27-1).

Slavni je Meksikanac u San Antoniju pred otprilike 11 i pol tisuća gledatelja na tribinama Alamodome stadiona jednoglasnom odlukom svladao do ovog meča neporaženog 30-godišnjeg Britanca.

Suci su u ranim nedjeljnim satima ovaj meč bodovali sa 117-111, 119-109 i 119-109 u korist Alvareza koji je ring napustio sa Smithovom WBA (Super) i upražnjenom WBC titulom u super srednjoj kategoriji.

"Odradio sam sjajan posao nakon 13 mjeseci pauze. Smith je odličan borac, ali kao što vidite, napravio sam dobar posao. Najbolji sam na svijetu", rekao je Alvarez nakon pobjede.

Dominaciju Meksikanca koji je tijekom karijere osvajao titule u čak četiri različite težinske kategorije savršeno oslikava i pogled na brojke.

Canelo je, prema CompuBox statistici, kroz 12 rundi borbe pogodio 214 od 494 upućena udarca, dok je Smith precizan bio u 99 od 539 slučajeva.

"Shrvan sam. Nisam namjeravao izgubiti i ovdje sam došao po pobjedu, ali ovo jednostavno nije bila moja noć. Canelo je bio dobar i pošteno je pobijedio. Osjećao sam tijekom meča bol u ruci i on me uporno pogađao u nju, ali to nije opravdanje za ovaj poraz. Tko zna, možda sam i prerastao ovu kategoriju. Više se ne osjećam dominantno kao nekad. Ali, ponavljam, ne tražim opravdanja - on je vrlo dobar", rekao je Smith u svojoj kratkoj analizi.

Linker
25. travanj 2024 02:56