K1 i Boks

Canelo uoči meča protiv Bivola: ‘Na vrhuncu sam i trenutno me nitko ne može pobijediti‘

Canelo Alvarez

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Sjajni meksički boksač prepun je samopouzdanja uoči nove borbe za svjetsku titulu

Polako se približavamo i novom meču Saula Canela Alvareza (57-1-2). Meksikanac je po mnogim relevantnim listama ''P4P'' najbolji boksač svijeta, a uskoro ga čeka borba za WBA (Super) titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Canelu će protivnik biti neporaženi ruski borac Dmitry Bivol (19-0-0, 11 KO) i Meksikanca čeka jako težak zadatak 07. svibnja (peti mjesec) u Las Vegasu. Bivol je sjajan boksač, a uz sve to, imat će i osjetnu prednost kad su fizikalije u pitanju. Rus je 12 centimetara viši od Canela, a prednost u dosegu iznosi četiri centimetra.

Ipak, Canelo je u nizu od osam uzastopnih pobjeda, a u svakom od tih mečeva, borio se za neku od svjetskih titula. Konstantno je pobjeđivao vrhunske svjetske boksače i trenutno pršti od samopouzdanja. Meksikanac sredinom godine puni 32. godinu i dojam je kako tek ulazi u najbolje godine svoje karijere. Što se Bivola tiče, Canelo ga cijeni, ali puno više cijeni svoje vlastite mogućnosti.

''Ovo je boks i nitko me trenutno ne može pobijediti. Mislim da sam na svom vrhuncu. Bez omalovažavanja drugih boraca, ima ih stvarno jako dobrih, no ja osjećam da sam u 'primeu', snažan sam i nikad bolji nisam bio.'', objasnio je Canelu u Boxing with Chris Mannix podcastu.

Jedan od mečeva koji se u posljednje vrijeme nerijetko veže uz ime Canela Alvareza, jeste onaj protiv UFC-ovog prvaka velter kategorije, Kamarua Usmana. Nigerijac je na UFC-ovoj ''P4P'' ljestvici plasiran na prvo mjesto i često zaziva meč koji bi na neki način bio obračun najboljeg MMA borca i najboljeg boksača svijeta. Canelo je jednom prilikom u razgovoru za TMZ izjavio kako nikad ne treba otpisati nešto u potpunosti, ali trenutno mu je u fokusu izgradnja što veće boksačke ostavštine. Pobjeda nad Usmanom ne ide mu u prilog tome, dok mečevi protiv Bivola ili Golovkina s kojim bi se trebao obračunati kasnije ove godine, itekako idu. Canelo je u fazi karijere kad mu trebaju veliki mečevi kako bi ga motivirali na trening i napredak.

''Ne dolazim u dvoranu sa spoznajom da moram trenirati jer imam veliki meč. To je sada jednostavno dio mog života. Ovakve borbe, ovakvi izazovi, to je ono što me čini motiviranim. Sada sam motiviraniji nego prije 10 godina. Želim konstantno biti na nivou najboljeg boksača i to me možda čini još motiviranijim nego prije.'', dodao je Alvarez.

Priredba na kojoj će boksati Canelo i Bivol fanove iz naše regije privući će i novim nastupom Filipa Hrgovića. Ponajbolji hrvatski teškaš boksat će protiv Zhileija Zhanga, a njihov meč bit će sunaslovna borba večeri.

Linker
22. travanj 2024 07:36