K1 i Boks

Canelov trener naveo četiri protivnika prema kojima gledaju za idući nastup

Canelo vs. Golovkin
 screenshot/Youtube
Canelo Alvarez nema namjeru ostati u poluteškoj kategoriji, a poznato je i kako bi se trebao vratiti tek u svibnju. Ipak, unatoč tome već se govori o četiri imena koja najbolje kotiraju po pitanju njegovog idućeg protivnika.

Nešto o toj temi rekao je Canelov glavni trener Eddie Reynoso. Otkrio je kako će njegov boksač sad neko vrijeme odmoriti i uživati u velikom uspjehu koji je prošlog mjeseca ostvario savladavši Sergeya Kovaleva i da se njegov povratak može očekivati tek za "Cinco de Mayo". No, o tome se već ozbiljno razmišlja pa je poznato i tko bi mu mogao biti idući protivnik.

"Naš plan je borba u srednjoj ili super srednjoj kategoriji. Postoji tu veliki broj imena, ali četiri opcije su u prvom planu. Trilogija protiv Golovkina, Callum Smith, John Ryder i Billy Joe Saunders. Imamo dovoljno vremena da sve osmislimo i da se Canelo vrati na 76 ili 72.5 kilograma. Dat ćemo DAZN-u vremena da vide što imaju za nas. Borit ćemo se u svibnju, a protivnika ćemo objaviti iza 15. siječnja", rekao je Reynoso.

Zanimljivo je kako je spomenuto Golovkina, za kojeg je Canelo ne tako davno rekao da se ne misli više nikad boriti protiv njega, unatoč tome što je to meč kojeg fanovi žele. Osim toga, dodao je Reynoso kako se oni ponašaju kao da je Canelo i dalje prvak srednje i super srednje kategorije, iako se pojavila informacija kako mu je WBA pojas super srednje oduzeo. Naime, prošlo je gotovo godinu dana otkako ga je osvojio, a nije pokazao namjeru braniti ga. Ipak, iz Canelovog tima tvrde da s tako nečim nisu upoznati.

"Ove godine je Canelo ujedinio pojaseve srednje kategorije protiv Daniela Jacobsa, a onda smo krenuli u polutešku po naslov u četvrtoj različitoj kategoriji. WBA nas nije kontaktirao te mi Canela i dalje smatramo prvakom srednje, super srednje i poluteške kategorije. Nismo napustili niti jednu titulu niti smo dobili obavijest da nam je oduzeta", objasnio je.

Ako mu ova titula i nije oduzeta, ona prema WBO u poluteškoj kategoriji, koju je posljednju osvojio, bi uskoro mogla biti. Naime, Canelo je izjavio kako trenutno nema namjeru boriti se protiv preostalih prvaka kategorije do 79.5 kilograma i kako se u nju uputio samo radi borbe protiv Kovaleva. Upravo zbog toga ona četiri dolje navedeno protivnika zvuče najrealnije, iako je teško pobjeći od činjenice kako Golovkin ipak djeluje najatraktivnije.

Linker
25. travanj 2024 09:07