K1 i Boks

Carl Froch o borbi godine: ‘Ova je bila brutalna. Mogla je otići na obje strane, ali može biti samo jedan pobjednik‘

Carl Froch

 SCREENSHOT (YOUTUBE, FROCH ON FIGHTING)
Naveo je nekoliko primjera borbi koje su oduzele dah gledateljima

Carl Froch bacio je pogled na posljednjih 12 mjeseci i izabrao svoju borbu godine. Prošle je godine bilo mnogo velikih događaja od Las Vegasa do Saudijske Arabije, uključujući velika iznenađenja, ujedinjenja i debitante koji su gotovo svladali linearne prvake.

Froch je i dalje istaknuti glas u boksu nakon što je uspostavio vlastiti YouTube kanal na kojem je jednako hrabar i predusretljiv sa svojim stavovima kao što je bio i sa svojim udarcima tijekom uspješne karijere u kojoj je u više navrata postao prvak u super srednjoj kategoriji.

Također je redoviti gost na talkSPORT Boxingu gdje je sada raspravljao o svojoj borbi godine, ali je počeo tako što je sam sebe odvratio od svog prvog izbora na temelju toga što nije bilo tako blizu kao što se očekivalo.

"Toliko dobrih borbi. Tu morate imati Errola Spencea i Terrencea Crawforda. Svi su očekivali da će to biti tijesna borba, ali nije izgledalo tako natjecateljski i borba godine mora biti natjecateljska."

Zatim je išao na borbe koje su bile nešto bliže, uključujući i revanš u Dublinu za irsku junakinju Katie Taylor.

"Katie Taylor i Chantelle Cameron, bila je to natjecateljska bliska borba. Devin Haney protiv Vasilija Lomačenka, mnogi ljudi su mislili da je Lomačenko pobijedio tako da postoji malo negativnosti oko toga. Anthony Yarde protiv Artura Beterbieva. Yarde se dobro držao, ali onda je nastupio protivnik."

Napokon je izabrao njemu najbolju borbu:

"Između te tri borbe, birajte koja je vama bila najbolja. Možda Taylor protiv Cameron jer je to bila dobra bliska borba i mogla je ići u oba smjera, a mi ćemo dobiti trilogiju", zaključio je.

Taylor se osvetila za svoj jedini poraz u karijeri protiv Cameron pobijedivši je odlukom sudaca u uzvratu. Trilogija – koja se ponovno odvija u Dublinu – sljedeći je korak.

Linker
19. svibanj 2024 20:14