K1 i Boks

Carl Froch o meču Joshua-Wallin: ‘Očekujem da uđe u ring, uspostavi dominaciju i upiše brutalan nokaut‘

 BILDBYRAN/DDP USA/PROFIMEDIA Bildbyran/ddp Usa/profimedia
Bit će ovo glavna borba večeri ‘Dana obračuna‘

Dok počinje odbrojavanje do meča Anthonyja Joshue i Otta Wallina, Carl Froch je predvidio završnicu nokautom. Ovo je Joshuina treća borba u 2023. nakon pobjeda nad Robertom Heleniusom i Jermaineom Franklinom – njegovih najaktivnijih 12 mjeseci od već davne 2016. godine.

To predstavlja dobar povratak za bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koji se želi vratiti na pravi put nakon uzastopnih poraza od ukrajinskog boksača Oleksandra Usyka 2021. i 2022. godine.

Wallin doista predstavlja izazov jer je kontraš poput Usyka, a već je pokazao koliko je dobar kada je natjerao Tysona Furyja da ide s njim skroz do odluke sudaca 2019. godine.

Impresivna pobjeda pomogla bi Joshui da izgradi zamah i stvori uzbuđenje za potencijalni obračun s Deontayem Wilderom u trećem ili četvrtom mjesecu iduće godine. To je, naravno, samo ako Wilder također pobijedi na "Danu obračuna" protiv Josepha Parkera.

U intervjuu za TNT Sports Boxing, Frocha su pitali kako bi se borba Joshue i Wallina mogla završiti.

"Volio bih vidjeti da Joshua može napraviti dobar posao protiv Wallina. Vidim kako ‘AJ‘ biva nadboksan i mogao bi izgubiti na bodove ako to ne učini, ali očekujem da stvarno hoće. Očekujem da uđe u ring, uspostavi dominaciju i upiše brutalan nokaut", kazao je bivši svjetski prvak.

Iako još ništa nije uklesano u kamen, mnogi u boksačkom svijetu već dolaze sa svojim predviđanjima oko borbe Joshue i Wildera. Da bi se to moglo i ostvariti, prvo treba pričekati "Dan obračuna" i vidjeti hoće li oba boksača, prema predviđanjima, upisati pobjede.

Linker
30. travanj 2024 14:15