K1 i Boks

Chisora prozvao Usyka: 'Nitko ne želi gledati tvoj ples!'

Derek Chisora i Oleksandr Usyk
 Instagram
Britanska teškaška boksačka zvijezda Derek Chisora ispred sebe ima meč protiv Davida Pricea, kojeg će odraditi nadolazećeg vikenda, no već ima planove po pitanju toga što želi nakon toga. Cilj mu je testirati što među teškašima može Oleksandr Usyk.

Derek Chisora za pet dana će do 41. put u karijeri ući u ring odraditi profesionalni boksački meč. Iako je njegov ogled protiv Davida Pricea zapravo sunaslovna borba priredbe koju će londonskoj O2 Areni predvoditi Regis Prograis i Josh Taylor, nikoga ne bi trebalo začuditi što je upravo 35-godišnji teškaš bio onaj kome je dolazilo najviše pitanja na najavnoj konferenciji za medije. Jedno od njih bilo je o Oleksandru Usyku, koji je prošlog vikenda uspješno debitirao kao boksač teške kategorije.

"On i njegov tim trebaju prestati žonglirati s lopticama, ovo nije cirkus. Dođi i radi ono što trebaš raditi. Zaboravi na žongliranje i ples, nitko ne dolazi na boks meč gledati ples. Ti bi na Ples sa zvijezdama? Ovo je boks!", poručio je Chisora, da bi onda uslijedilo pitanje bi li volio testirati Usyka, kojem će se sigurno već za idući meč tražiti neko dokazano ime.

"Znate što, naravno da želim taj meč. Nema nikakve sumnje kako bih ga prihvatio", otkrio je.

Chisora je u dosadašnjoj karijeri ostvario 31 pobjedu i devet poraza, no unatoč ne baš zavidnom rezimeu je i dalje jedna od najvećih britanskih boksačkih zvijezda. To je prije svega zbog toga što se na njegovim mečevima publika uvijek dobro zabavi. Derek je showman, ali također i vrlo atraktivan boksač. Eddie Hearn je ranije imao uspješnih suradnji s njim pa ne treba čuditi ako odluči upariti svoju novu teškašku akviziciju i njega. No, Chisora prije toga mora savladati Davida Pricea.

Usyk je inače u svom teškaškom debiju savladao Chazza Witherspoona prekidom nakon sedme runde. Prije dolaska među teškaše bio je apsolutni prvak lakoteške kategorije, u kojoj je savladao sve relevantne protivnike, uključujući Mairisa Briedisa, Marka Hucka, Michaela Huntera, Murata Gassieva i Tonyja Bellewa. Ovaj 32-godišnjak iza sebe ima i olimpijsko zlato osvojeno 2012. godine u Londonu. Otkrio je kako zbog toga vrlo rado dolazi boksati u britansku prijestolnicu, a upravo tamo bi se mogao održati eventualni meč protiv Chisore.

Linker
19. travanj 2024 17:47