K1 i Boks

‘Chocolatito‘ izgubio, trilogija pripala Estradi nakon sjajnih 12 rundi boksa

Roman Gonzalez

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing)
Potvrdio kako prošlogodišnja pobjeda nije bila slučajna

Roman Gonzalez je 2016. godine slovio za jednog od najboljih boksača na svijetu u to vrijeme, pomeo je konkurenciju i doveo je svoj rezime na nevjerojatnih 46-0. To je bilo prvi put da je netko ozbiljno zaprijetio rušenju rekorda Floyda Mayweathera (50-0). No, tada se pojavio Tajlanđanin Srisaket Sor Rungvisai i napravio iznenađenje te pobijedio favoriziranog ‘Chocolatita‘.

Revanš je također izgubio, no svoju karijeru je ipak uspio vratiti na pobjedničke staze zaredavši četiri vrijedne pobjede. Prošle godine njegov niz zaustavio je Juan Francisco Estrada kontroverznom sudačkom odlukom. Većina boksačkih eksperata složilo se da je Roman to trebao pobijediti, te je revanš zagarantiran.

Naime, dvojac se već susreo 2012. godine i pobjedu je tada odnio Roman Gonzalez, obranivši pritom naslov muha kategorije prema WBA federaciji. Tako da borba koju su odradili sinoć zapravo je bila trilogija.

Nakon 12 rundi rata i vrlo dinamične borbe. sudačka odluka ponovno je pripala Estradi. Ovoga puta pobijedio je većinskom odlukom, što znači da je jedan od sudaca bodovao neriješeno. Ono što je možda i presudilo u konačnici bila je posljednja dionica; u 12. rundi ‘El Gallo‘ se pobrinuo za to da se ‘Chocolatito‘ ne uspije vratiti i preokrenuti bodovne kartice u svoju korist.

Juan Francisco Estrada ovom pobjedom osvojio je upražnjeni WBC, kao i ‘The Ring‘ pojas prvaka svijeta.

Linker
25. travanj 2024 02:17