K1 i Boks

Chris Eubank Jr. brutalno prebio hrabrog Poljaka: Conor Benn uletio u ring i napravio kaos, u ‘priču‘ uletio i Neymar!

Chris Eubank Jr., Neymar i Conor Benn

 SCREENSHOT (DAZN)
Zaista sjajne mečeve gledamo u večerašnjem prijenosu iz Rijada!

Chris Eubank Jr. (34-3, 25 KO), sin istoimene britanske boksačke legende, večeras je ušao u ring nakon više od godinu dana. Podsjećamo, zadnja dva meča "posvetio" je Liamu Smithu koji ga je početkom 2023. godine pobijedio tehničkim nokautom da bi se potom Eubank Jr. revanširao u Manchesteru, a za to mu je bilo potrebno točno 10 rundi.

Kamil Szeremeta (25-2-2, 8 KO), s druge strane, slovi za izrazito "solidnog" poljskog boksača koji je spreman pružiti otpor svima iako po vokaciji ne pripada u elitu srednje kategorije.

Ulog ovog meča bio je IBO pojas u srednjoj kategoriji, a radi se o "najboljoj" boksačkog organizaciji izvan "velike četvorke" koja svoj rad temelji na kompjuteriziranim ljestvicama te je predmetni pojas često dobra ulaznica za elitnu boksačku scenu.

Szeremeta je izašao u crvenom i bijelom, simbolizirajući svoje poljsko nasljeđe, dok je Eubank nosio crno-zlatni komplet – boje koje često viđamo na UFC prvacima.

Eubank je otvorio meč pažljivo birajući udarce s distance, a zatim je, već u prvoj minuti, povezao kombinaciju koja je poslala Szeremetu na pod!

Szeremeta je, iako vidno uzdrman, uspio ustati nakon brojanja suca, no noge su mu još uvijek bile nesigurne. Ubrzo se "povratio" i nasumično bacio nekoliko udaraca, pogodivši dva desna krošea, što mu je vratilo malo samopouzdanja i poštovanja od Eubanka. Pred kraj runde, uspio ga je čak i osjetno "ubosti", no to nije promijenilo dinamiku borbe.

Prva runda pripala je Eubanku, činilo se da će ovo biti zanimljivo.

Repriza je jasno pokazala kako je Eubankov desni kroše bio precizan i vješto izveden – udarac koji je poslao Szeremetu na pod. U međuvremenu, Conor Benn, vrlo animiran, promatrao je borbu uz ring. Jasno je koliko je novca na stolu ako se njegov dugo očekivani okršaj s Eubankom ostvari.

Eubank Jr nastavio je s plasiranjem serije lukavih aperkata izbliza, na koje Szeremeta nije imao odgovora. Poljak je pokušao smanjiti distancu, no Eubank ga je opet pogodio i ozbiljno uzdrmao. Na temelju ove izvedbe, teško je zamisliti da će borba trajati do sredine meča.

Tri čista aperkata u kratkom vremenu našla su svoj cilj, dok je Eubank očito bio u top formi. Sudac ih je nakratko upozorio, iako nije bilo jasno na što se upozorenje odnosilo, a borba je ubrzo nastavljena.

Oba borca bila su nakratko razdvojena, ali Eubank se odmah vratio u akciju, dok su se na licu Szeremete počele vidjeti posljedice borbe. Jasno je da je Eubank ciljao na završnu sekvencu koja će mu osigurati spektakularni nokaut.

Komentatori su u tom trenutku pitali Hamzaha Sheeraza, europskog prvaka u srednjoj kategoriji, za mišljenje o borbi. Možda će upravo on biti sljedeći koji će izazvati Eubanka?

Treća runda bila je nešto nespretnija, jer je Eubank dvaput izgubio ravnotežu blizu užeta, no obojica su započela četvrtu rundu odlučno bacajući snažne udarce, što je izazvalo uzbuđenje u publici.

Kako se runda nastavila, tempo borbe blago je usporio, dajući Eubanku priliku da se vrati svom pouzdanom oružju – lijevom direktu. No, i dalje je bacao desne krošee, povremeno se izlažući kontranapadima, dok je Szeremeta pokazivao veću odlučnost, iako je nastavio primati oštećenja i zaostajati u bodovima.

Szeremeta je dobro započeo četvrtu rundu, gotovo uhvativši Eubanka jednim čistim udarcem dok se povlačio prema užetu. Poljak je kimnuo glavom kao da priznaje da sada daje sve od sebe i pruža dostojan otpor.

Tempo borbe nastavio je opadati, a Eubankova hitnost se smirila. Szeremeta je uspijevao zadržati Eubanka u središtu ringa. Sudac je signalizirao da je Eubankova posjekotina rezultat slučajnog sudara glavama.

Eubank je plasirao trostruku kombinaciju koja je Szeremetu ponovno poslala na pod! Lijevi aperkat, desni u tijelo, pa desni u glavu – Poljak je ponovno morao ustati.

Ulazimo u drugu polovicu meča, a Eubank je dominirao serijom udaraca u tijelo, prisiljavajući Szeremetu da klekne. Činilo se da je kraj vrlo blizu. Szeremeta je pokušavao izdržati, no primao je previše udaraca, što je ostavilo vidljive posljedice.

Na kraju, Szeremeta je po drugi put pao u ovoj rundi, a sudac je mudro prekinuo borbu kako bi spriječio daljnje oštećenje.

Prije nego što je službeni rezultat bio objavljen, Conor Benn (sjedio pokraj Neymara Jr-a.) je, nekako, uspio probiti osiguranje i suočiti se s Eubankom Jr. u ringu, ponavljajući scene s vaganja dan ranije. Neugodne scene nastale su kada je Benn pokušao gurnuti ili udariti Eubanka dok su razmjenjivali riječi.

Službeno vrijeme prekida bilo je 1:50 sedme runde, a sudac John Latham mudro je zaustavio borbu, sprječavajući Szeremetu od daljnje štete.

Linker
12. listopad 2024 22:47