K1 i Boks

‘Čisto sumnjam da će se Fury boriti 17. veljače. Prejest će se za Božić, uživati s obitelji i biti nespreman!‘

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
‘Mislim da će borba biti pomaknuta na ožujak‘

Jedan od najistaknutijih bivših britanskih boksača, Carl Froch ne vjeruje da će se dva trenutno najbolja teškaša na svijetu, Tyson Fury i Oleksandr Usyk boriti na ovoga trenutka planirani datum.

Trebalo je 24 godine da se konačno objavi sljedeća borba za apsolutnog prvaka kraljevske kategorije. Lennox Lewis je bio posljednji čovjek koji je imao tu čast, a iako četiri priznata pojasa svjetskog prvaka već nekoliko godina drže samo dva čovjeka, još se uvijek nisu našli u ringu.

To je bilo sve dok se Saudijska Arabija nije uključila i uspjela pogurati sve prema naprijed U početku je ovaj meč bio planiran za 23. prosinca, no nakon Furyjeve mukotrpne pobjede nad Francisom Ngannouom u listopadu, pomaknut je za 17. veljače iduće godine.

Bivši svjetski prvak, a danas analitičar Froch još uvijek ne misli da će se borba održati po planu unatoč činjenici da je ugovorena i najavljena. U vlastitoj emisiji na YouTubeu rekao je da misli da će Furyju biti previše oduprijeti se privlačnosti blagdanske ponude.

“Slušajte, Tyson mora preživjeti Božić i Novu godinu, ne opuštati se, ne piti piće, ne prejedati se. Znam da se ne mora debljati, ali još uvijek postoji optimalna težina, a on se udebljao nekoliko kilograma, zar ne? Ima malo masti na sebi koje mora obuzdati prije borbe, a čisto sumnjam da će se držati toga. Prejest će se, uživati s obitelji koja je stvarno divna, žena i sedmero djece, opustit će se i biti nespreman. Čisto sumnjam da će trenirati", kazao je, a onda otkrio što misli o tome kada bi se zapravo ova dva renomirana boksača mogla naći u ringu.

"Ako se sve ovo ostvari, nema teorije da će se boriti u veljači. Mislim da će borba biti pomaknuta na ožujak", tvrdi.

Froch nije jedini koji misli da bi ova borba moglo doći prerano, jer je to rekao i Furyjev otac John. Hoće li na kraju ova dva čovjeka biti u pravu, saznat ćemo u skorije vrijeme. Ukoliko se ništa ne dogodi, utoliko nam se sprema post-valentinovski masakr...

Linker
07. svibanj 2024 23:35