K1 i Boks

Član Kuće slavnih žestoko popljuvao Usyka: ‘On je pravo smeće, u moje vrijeme svi bi ga uništili!‘

Oleksandr Usyk

 DANIEL LEAL/AFP/PROFIMEDIA Daniel Leal/afp/profimedia
Tyson Fury također je dobio porciju

Oleksandr Usyk neporažen je u 21 borbi tijekom svoje karijere, gdje je između ostalog slavio protiv Michaela Huntera, Mairisa Briedisa, Murata Gassieva, Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa.

Unatoč tom zvjezdanom rekordu, postoje neke borilačke legende koje misle da on i ostali teškaši ne bi opstali u ranijim erama. Jedan takav čovjek je James Toney – svjetski prvak u tri kategorije sa 72 pobjede iz 92 borbe i bez prekida u deset koje je izgubio.

U razgovoru s Markom Boxingom, Toney je osudio trenutnu teškašku scenu, nazvavši Deontaya Wildera ‘smećem‘ prije nego što je rekao da bi se Fury trebao sramiti zbog svoje izvedbe protiv Francisa Ngannoua.

"Čovječe, Fury bi se trebao sramiti samog sebe. On je trenutno najbolji na svijetu, onda imate Wildera pa Joshuu. Da budem iskren s vama, ne znam tko drugi."

Kada je Toneyju spomenut Usyk – kontraš koji se puno više fokusira na vještinu i kretanje umjesto snage, tek je onda "poludio" i počeo je vrijeđati Ukrajinca.

"Oh, on je smeće... Ima sreće da se bori u ovim vremenima. Da je bio u mojoj eri, uništavali bi ga svi. Kad malo bolje razmislim, uglavnom bismo sve danas uništili. Dovraga, nitko ne bi izdržao u mojoj eri, danas su svi smeće", izjavio je.

Toney je isprva bio uspješan u svom izazovu za naslov u teškoj kategoriji 2005. godine, iako mu je kasnije pojas oduzet zbog neuspjelog doping testa.

Bez obzira na bilo kakve fantazijske priče o prošlim dvobojima, Fury i Usyk žele postati istaknuti teškaši iz ove ere, a jedan će to učiniti 17. veljače kada će netko postati apsolutni prvak kraljevske kategorije. Povijesni dvoboj održat će se u Rijadu.

Linker
04. svibanj 2024 06:17