K1 i Boks

Claressa Shields koja sebe naziva najvećom ikada uplovila je u promotorske vode

Claressa Shields

 GREGORY SHAMUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Bivša protivnica naše Ivane Habazin odlučila je preusmjeriti svoje sportske napore izvan ringa

Claressa Shields, koja sebe naziva GWOAT (Greatest Woman of All Time), sada je i promotorica sa svojom novom tvrtkom T-Rex Promotions. Shields će se suočiti s Vanessom Lepage-Joanisse 27. srpnja u Little Caesars Areni u Detroitu za WBO naslove u teškoj i poluteškoj kategoriji koje drži Lepage-Joanisse.

29-godišnja Shields (14-0, 2 KO) iz Michigana, nastoji dodati još jedno postignuće svom impresivnom životopisu kao dvostruka olimpijska zlatna medalja i dvostruka apsolutna prvakinja. Prva boksačica koju je potpisala za T-Rex Promotions je laka kategorija Samantha Worthington (8-0, 6 KO) koja će biti predstavljena na pratećoj borbi.

"Uzbuđen sam što radim s Claressom na prvom borcu kojeg smo zajedno potpisali, Samanthi Worthington" rekao je Dmitry Salita za BoxingScene. "Samantha je bila Claressina suborkinja u amaterima i sada je svjetski rangirana, neporažena profesionalka koja će se boriti 27. srpnja u Detroitu."

Salita je istaknuo da sposobnost Shields da promovira ženske borbe, s obzirom na njen status u ženskom boksu, otvara novo poglavlje za sport i za samu Shields. Shields je bila pionirka u proširenju publike za boks, slično kao što je Caitlin Clark utjecala na WNBA.

"Ovo označava sjajan početak za Claressu u poslovnom dijelu sporta, i radujem se suradnji s njom na mnogim borcima u budućnosti" rekao je Salita. "Claressa je otvorila vrata prilika za mnoge i unaprijedila borbu za jednakost u ženskom sportu."

Salita je dodao da je Shields uvijek imala za cilj promovirati, posebno žene boksačice koje se bore za priznanje, iako je Saliti rekla da želi raditi i s muškim boksačima.

"Osim što je prvakinja u ringu, ta misija je uvijek bila Claressin cilj" rekao je Salita.

Linker
06. rujan 2024 16:13