K1 i Boks

Conor McGregor o Usykovim šansama protiv Furyja: ‘Nameće se pitanje, ali mislim da Usyk nije snažan kao Ngannou‘

Conor McGregor

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Najpopularniji MMA borac na svijetu u hvalospjevima je pričao o Ngannouu

‘‘Dionice‘‘ Tysona Furyja osjetno su pale nakon meča protiv Francisa Ngannoua i s time će se vjerojatno svi složiti. MMA borac koji je oduvijek bio na glasu kao loš tehničar razornog udarca, dobrano je namučio Tysona Furyja kojemu je to bio 35. profesionalni boksački meč.

Ngannou je zapravo debitirao u profesionalnom boksu, ali uspio je odraditi jako dobrih 10 rundi protiv Furyja, a tijekom treće runde čak je bacio Furyja u nokdauna. Sljedeći protivnik Tysona Furyja trebao bi biti Oleksandr Usyk, nositelj IBF, WBA i WBO titula svjetskog prvaka. Mnogi se sada pitaju može li ovakav Tyson Fury parirati jednom Oleksandru Usyku, a odgovor je ponudio Conor McGregor.

‘‘Sada se nameće pitanje kako bi Fury prošao protiv Usyka, ali mislim da Usyk nije toliko snažan kao što je Ngannou. Kažem vam, Ngannou je lansirao glave do stropa u svojim MMA mečevima. Jeste li vidjeli te njegove aperkate u klinču?‘‘, rekao je McGregor koji očito vjeruje da su Furyjeva kilaža i snaga ipak i dalje presudan faktor u meču protiv Usyka.

Nije se McGregor u razgovoru za TNT Sports Boxing previše zadržavao na meču Usyka i Furyja jer je većinu svog razgovora posvetio hvalospjevima na račun Francisa Ngannoua. McGregor je oduševljen nastupom ‘‘Predatora‘‘.

‘‘Boksačka teška kategorija je sjajna, a Ngannou je sada također u kombinacijama. Mislim da više nije problem ugovoriti meč Ngannoua i Anthonyja Joshue, ili Ngannoua i Dereka Chisore koji je ovdje pokraj mene. Neće biti nikakvih problema, jer još jedan teškaš ušao je u miks, a to je Ngannou. Svaka čast. Bio je to odličan meč. Ngannou je bio snažan, kompaktan i strpljiv. Tyson (Fury) nije znao što očekivati i kako se nositi s njim, stoga i kapa dolje Furyju.‘‘, rekao je Conor.

Istina da je Fury pristao na meč protiv podosta nepredvidljivog protivnika. Nikada Francisa Ngannoua nismo gledali u boksačkom ringu, a Fury je puno toga riskirao u tom meču. Na koncu je ipak došao do pobjede, ali Ngannou je ipak taj koji je osvojio navijače.

Linker
20. travanj 2024 02:31