K1 i Boks

Cormier postao kandidat za meč protiv Tysona: 'Jesi li ti ozbiljan?!

Daniel Cormier
 screenshot/YouTube
Jedna kladionica postavila je Daniela Cormiera kao kandidata za idućeg protivnika Mikea Tysona

Nakon meča koji je odradio prije desetak dana protiv Roya Jonesa, Mike Tyson potvrdio je kako će nastaviti trenirati te da će uskoro biti spreman za idući ekshibicijski meč unutar svoje povratničke turneje. Trenutno još uvijek nema protivnika, a to je situacija u kojoj je otvara prostor za špekulacije.

Glavni kandidata za protivnika su teškaši koji su nastupali u vrijeme Tysonovog "primea", a s nekima od njih je Mike onda odradio jedne od najvećih mečeva u povijesti kategorije. No, našla su se tu i neke imena iz MMA-a ili čak izvan borilačkog sporta, a među njima jako dobro kotira Daniel Cormier.

Cormier nije bio svjestan da je u ikakvim kombinacijama za meč protiv Tysona, sve dok mu to nije otkrio Ariel Helwani u posljednjoj epizodi njihovog "DC & Helwani" showa na ESPN-u. Reakcija na tu spoznaju bila je iznenađujuća.

"Jesi li ti ozbiljan? Tko bi mene stavio u boks meč protiv Mikea Tysona i zašto?", upitao je prvo Cormier, na što mu je Helwani na telefonu pokazao ponudu kladionice koju je čitao. Tamo je glavni kandidat za protivnika Evander Holyfield, nakon čega slijede Lennox Lewis, Riddick Bowe i Shannon Briggs. Tu je ponuđen i Cormier uz kvotu +1500, odnosno 16.00 kad pretvorimo u tečaj kakav se kod nas koristi. Nije poznato ponudu koje kladionice je Helwani prezentirao.

Nakon što je novinar pokazao Cormieru ponudu na ekranu svog telefona, upitao ga je što bi napravio da mu se meč ponudi.

"Boriti se protiv Tysona? Naravno, daj mi odmah taj meč! Šalim se, ne bih se borio protiv Mikea Tysona. O čemu ti pričaš?", uz osmijeh je rekao bivši UFC prvak poluteške i teške kategorije, dodavši kratko objašnjenje zašto mu ideja tog meča nije privlačna:

"Nisam uplašen. Ne znam niti o kakvim je pravilima riječ. Ja sam imao borbu prije četiri mjeseca. Tko zna, možda bih imao kakve 'flashbackove' pa krenuo srušiti Mikea na pod. Ne, to nije meč za mene. Mislim da će mu protivnik biti James Toney, taj meč apsolutno ima smisla."

Toney na kladionici nije ponuđen niti se do sada špekuliralo s njegovim imenom, no možda Cormier ima neke svoje izvore.

Linker
17. travanj 2024 18:49