K1 i Boks

Dana White zaposlio direktora Zuffa Boxinga!

Dana White
 Screenshot
Predsjednik UFC-a Dana White je najavio kako će ove jeseni krenuti dugo iščekivani boksački projekt koji je najavljen kao "Zuffa Boxing", a koji bi trebao biti prijetnja aktualnom omjeru snaga na profesionalnoj boksačkoj sceni. U međuvremenu je White navodno zaposlio direktora koji bi trebao voditi pomozni projekt i koji će mu pomoći da postane velik igrač na ovoj pozornici.

Svako malo novinari pitaju Danu Whitea što je s njegovim "Zuffa Boxingom". Neki iz radoznalosti, neki jer žele podbosti Whitea i dovesti ga u poziciju da mora opravdavati ranije pompozno najavljene planove. Naime, još u ljeto 2017. godine predsjednik UFC-a je uoči boksačkog meča "Mayweather vs. McGregor" najavio ulazak u profesionalni boks. Baš tada nekako je njegov veliki boksački pandan i rival Oscar de la Hoya, kao protutežu ovoj najavi, otkrio kako osniva "Golden Boy MMA" i da ulazi u teritori UFC-a i Dane Whitea.

Samo jedan do sada odrađeni event, koji su predvodili Tito Ortiz i Chuck Liddell, je De la Hoyi dao do znanja u što se uvalio i da bi mu možda bilo bolje držati se onoga u čemu je dobar - produkciji i promociji boksačkih spektakala. Za sada nije najavio iduću priredbu što su mnogi protumačili da se povlači iz ove priče.

To očito nije obeshrabrilo Whitea koji smatra da ima jako mnogo prostora u profesionalnom boksu za njega kao promotora. Presjednik UFC-a je izabrao puno oprezniji i konzervativniji pristup pa polako sprema ono što je najavio za ovu jesen. Što točno, za sada nije poznato...

"Izvori kažu da je Dana White angažirao osobu koja će mu voditi boksačku diviziju. Neslužbeno se to zove Zuffa Boxing. Presjednik UFC-a planira ubrzo ući u taj prostor. Nije poznato koga je angažirao, ali osoba će morati pomagati Dani da u boksačkoj pustolovini postane velik igrač", stoji u "tvitu" Mike Coppingera, novinara The Atletic Boxa.

White je, dakle, zaposlio direktora, koji je vjerojatno osoba s mnogo iskustva u profesionalnom boksu. Detalji čitavog "Zuffa Boxing" projekta nisu otkriveni, no potpuno je moguće da White planira organizirati "crossover" mečeve između boksačkih i MMA profesionalaca. To se u slučaju meča Mayweather vs. McGregor pokazalo vrlo unosno i vrlo uspješno. Stoga s nestropljenjem čekamo početak čitave priče najavljene za ovu jesen.

Linker
15. travanj 2024 03:58