K1 i Boks

Daniel Dubois: 'Sudbina mi je postati svjetski prvak, u subotu želim zasjeniti svog idola Tysona'

Joe Joyce i Daniel Dubois
 screenshot/YouTube
Daniel Dubois i Joy Joyce narednog bi vikenda napokon trebali zajedno ući u ring

Već godinu dana željno se iščekuje boksački meč teške kategorije između Joea Joyce i Daniela Duboisa. Možda će malo čudno zvučati ako kažemo da se radi o dva najveća britanska potencijala, budući da je između njih 12 godina razlike, no brojke to potvrđuju. Zbog dugog Joyceovog amaterskog staža, tijekom kojeg je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio De Janeiru, profesionalne karijere traju im otprilike podjednako. Osim toga, obojica su neporaženi te posjeduju šampionske ambicije.

Iako je mlađi, samim time neiskusniji te nema rezime niti blizu Joyceovom, Dubois će ipak u meč ući kao značajan favorit. Do toga je došao svojim dosadašnjim nastupima. Odradio ih je 15, u svima je ostvario pobjedu, od toga 14 puta nokautom. Do sudačke odluke mu je došao tek čvrsti Kevin Johnson, a ostale sve protivnike završio je prije kraja pete runde. Što se tiče subotnjeg ogleda, najava mu je jasna.

"Ne mogu dočekati da napokon krenemo, ovaj meč se stvarno predugo čeka. Spreman sam napraviti ono što je potrebno za pobjedu, što god to bilo. Uspješno sam odradio pripreme, a uskoro ćemo u ringu biti samo on i ja. Sve što smo do sada rekli neće predstavljati apsolutno ništa. Došlo je vrijeme za odraditi posao te da pokažem što uistinu posjedujem. Moja sudbina je postati svjetski prvak, samo trebam uzeti ono što mi se nudi", prenio je The Mirror riječi Dynamitea, koji je još potvrdio svoje namjere:

"Što god on napravi, imat ću odgovor na to. Zapravo, ne zamaram se time što on sprema, trebam jedino ostati fokusiran na sebe. Cilj je prilagoditi mu se i pronaći put do pobjede."

Oko pitanja svog idola, Dubois nema puno dvojbi. To je Mike Tyson, koji će također ovog vikenda ući u ring. Iako su fizički zapravo čista suprotnost, budući da je Daniel 18 centimetara viši od "Iron Mikea" te boksa na drugačiji način, on je boksač čije je mečeve gledao kad je odlučio krenuti tim putem.

"Ovo je čudna situacija za mene. Prije par godina, dok sam ga gledao, nisam mislio da ćemo jednog dana nastupati iste večeri. To je sjajno i stvara mi dodatnu motivaciju. Bilo bi sjajno u nedjelju ujutro čitati o svojoj pobjedu, ali i o Mikeovoj. No, također imam priliku odraditi dobar meč i čak nadmašiti ono što će on napraviti u svojoj borbi", iznio je želju.

Cilj Daniela Duboisa svakako će biti pogoditi Joycea što snažnijim udarcem, onim koji će ga doslovno zaustaviti. Tu se najviše pouzdaje u snagu, kojom je do sada zapravo sve fascinirao. Britanci čak vjeruju kako trenutno na svijetu nema boksača koji može udariti tako jako kao on.

"Snagu posjedujem još otkako sam bio dijete. Uvijek sam radio na njoj i to se vidjelo kad sam dobio priliku pokazati što imam. Vjerujte mi, to ću nastaviti raditi, a kako budem stariji ću biti sve mudriji i bolji po pitanju isporučivanje snage", svjestan svoje kvalitete dodao je Daniel.

Meč će ugostiti londonska O2 Arena, no naravno bez prisustva publike.

Linker
12. travanj 2024 12:59