K1 i Boks

David Benavidez otkrio detalje o ozljedi prije meča, najavio i povratak u manju kategoriju: ‘Ne smijem odustati...‘

Benavidez vs Gvozdyk

 STEVE MARCUS Getty Images Via Afp
Američki boksač je imao par poteškoća uoči ovog važnog meča, razmišlja i o povratku u kategoriju ‘ispod‘

David Benavidez (29-0, 24 KO) je zadovoljan svojom izvedbom u višoj kategoriji, gdje je porazio Oleksandra Gvozdyka, ali sada bi se mogao suočiti s frustrirajućim periodom pauze. Dvadesetsedmogodišnjak je priznao da je postojala mogućnost da neće moći ući u ring u Las Vegasu sinoć.

"Tako sam sretan zbog ovog trenutka. Prije otprilike mjesec dana imao sam puknuće ligamenta u ruci, bila je ozlijeđena i imao sam posjekotinu na oku, ali rekao sam: ‘Ma kvragu, nastavit ću gurati. Ne mogu otkazati ovaj događaj‘. To je razlog zašto nisam toliko udarao u ovoj borbi, jer mi je ruka ozlijeđena, ali smo svejedno dominirali."

"Osvojili smo svaku rundu protiv sjajnog bivšeg prvaka i samo sam sretan zbog ove pobjede i zbog toga što nastavljam gurati naprijed i dominirati ovom poluteškom kategorijom."

Gvozdyk je bio u igri tijekom cijele borbe i mogao je osvojiti nekoliko kasnijih rundi, ali Benavidez je rekao da ne isključuje povratak na 76,2 kg (op.a. supersrednja - 168 lbs) u potrazi za šampionskim zlatom.

"Definitivno želim iskoristiti svoje obvezno pravo," dodao je. "To je nešto što je posljednje tri godine s pravom moje, tako da, kao što sam rekao, ovo je bila savršena prilika za mene da se popnem i osvojim još jedan privremeni pojas, ali još uvijek lako mogu napraviti 76,2 kg, tako da još uvijek razmišljamo o povratku na 76,2 kg."

Upitan o svojoj nemogućnosti da zaustavi Ukrajinca, Benavidez je dodao: "Moja snaga je još uvijek bila dobra, ali do treće runde ruka mi je već bila ozlijeđena i onda sam pokušavao koristiti desnu ruku, ali i ona se ozlijedila. Dominirao sam borbom."

"Čak i s ozlijeđenom rukom nastavio sam ga dominirati. Nastavio sam ga ozljeđivati u tijelo rano u borbi, ali tražio sam lijevu ruku s otvorenom šakom. Nisam mogao učiniti mnogo. Mislim da se moja snaga dobro prenosi u ovu kategoriju."

Benavidez je rekao da se osjeća ugodno u obje kategorije, ali je dodao da će mu vjerojatno trebati dva mjeseca da se oporavi prije nego što odluči o svom sljedećem potezu. Također je odao priznanje 37-godišnjem Gvozdyku, koji se nije predavao.

"Taj tip je dobar. On je dosljedan" rekao je Benavidez, 29-0 (24 KO). "Jedan je od najboljih protiv kojih sam se borio u cijeloj svojoj karijeri."

Inače, svog sunarodnjaka i imenjaka Gvozdyka bodrio je i apsolutni svjetski teškaški prvak Oleksandr Usyk.

Linker
26. lipanj 2024 03:22