K1 i Boks

De La Hoya odabrao protivnika za povratak: 'Golovkin bi mi bio lagan posao'

Oscar De La Hoya
 VALERIE MACON / AFP
Jedan od najboljih boksača svih vremena i dalje ozbiljno razmišlja o povratku

Situacija s pandemijom i prilagođenih načinom održavanja sportskih priredba malo je usporila Oscara De La Hoyu (39-6, 30 KO) po pitanju namjera za povratak ring. No, 47-godišnji "Golden Boy", kojeg se smatra jednim od najboljih boksača ikad, i dalje ima ambiciju vratiti se profesionalnom boksu i to na visokoj razini.

Kako je svoju uspješnu promotorsku karijeru započeo još tijekom najplodnijih dana borilačke karijere, De La Hoya se je poprilično mlad odlučio umiroviti. Napravio je to krajem 2008. godine, nakon poraza od Mannyja Pacquiaoa, s nepunih 36 godina. U početku nije žalio zbog te odluke, no posljednjih godina u njemu se ponovno probudila vatra. U ring se želi vratiti unutar idućih nekoliko mjeseci, a već zna i kojeg bi protivnika želio odmah u prvom meču.

"Znate li koliko bi Gennady Golovkin bio lagan protivnik za mene? Uh, ne mogu vam opisati. Osim toga, bila bi to borba na jednom jako visokoj nivou", rekao je zlatni olimpijac iz Barcelone 1992. godine za BoxingScene, time prozvavši siajnog šampiona koji idućeg mjeseca boksa protiv Kamila Szeremete.

Spomenuta su mu još neka imena, poput Sergia Martineza, Marcosa Maidane i Ikea Quarteya, koji bi mu po pitanju godina najviše odgovarao, no niti za jednog od njih nije zainteresiran. Oscar protiv sebe želi boksača u naponu snage.

Iako je najveće uspjehe karijere napravio u velteru, odnosno kategoriji do 66.7 kilograma, De La Hoya je svjestan kako to ne može ponoviti. Zapravo, nije siguran niti za jednu diviziju više.

"Trenutno sam na oko 78 kilograma. Tako da još nisam siguran mogu li zadovoljiti 70 kilograma. No, za 72.5 bih se mogao spustiti", otkrio je na koju kategoriju gleda, u prvi plan stavivši baš srednju u kojoj nastupa Golovkin.

S velikim zanimanjem pratit će ovog vikenda meč između dva povratnika, Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr.

"Već sam kupio prijenos meča. Bit ću prvi koji će biti uzbuđen gledati to i jako me zanima kako će se Tyson osjećati. To će biti ogroman faktor po pitanju mog povratka. Naravno, ne i jedini", objasnio je još boksač koji je tijekom svoje karijere osvojio deset svjetskih titula u šest različitih kategorija.

Linker
20. travanj 2024 00:20