K1 i Boks

De La Hoya se oglasio nakon potresa u boksu: 'Oni nisu prvoklasni borci? Očito sam ja lud...'

Oscar De La Hoya
 Zhong fubao / Imaginechina via AFP
Nakon Canela, na priču o ogromnoj tužbi osvrnuo se i njegov promotor

Oscar De La Hoya oglasio se nakon što je boksački svijet protresla vijest da svjetski prvak Saul 'Canelo' Alvarez podiže tužbu kojom traži barem 280 milijuna američkih dolara.

Nekoć jedan od najboljih boksača, a danas poznati promotor tvrdi da je frustriran nastalom situacijom te vrlo jasno daje do znanja kako je u cijeloj priči glavni krivac DAZN streaming platforma.

Najnovija drama u boksačkom svijetu krenula je kada je svjetski prvak Alvarez otkrio svoje planove i odlučio tužiti DAZN, Golden Boy Promotions te Oscara De La Hoyu. Canelo i njegov pravni tim su kao jedan od glavnih razloga naveli kršenje 365 milijuna dolara vrijednog ugovora koji je na 11 borbi potpisan još 2018. godine.

Canelo je po spomenutom ugovoru odradio samo tri borbe, a 280 milijuna koje traži predstavljaju dio koji mu još nije sjeo na račun.

Ono što je meksičku superzvijezdu naljutilo je natezanje oko njegovog idućeg meča, a tu problem vidi i De La Hoya koji je svoju stranu priče ispričao u razgovoru s BoxingScene portalom.

Two time world champion, Saul 'Canelo' Alvarez, Guadalajara, Mexico and promoter Oscar De La Hoya listen to former WBC Middleweight World Champion Miguel Cotto, Puerto Rico during their press conference in Las Vegas, Nevada on November 18, 2015.  Cotto was stripped of his World Boxing Council middleweight world title on Tuesday, days before his anticipated bout against Mexican Saul Alvarez in Las Vegas on Saturday. Amid reports that Cotto declined to pay the USD 300,000 sanctioning fee for a title fight, the WBC said in a statement only that the Puerto Rican and his camp failed to comply with WBC regulations. AFP PHOTO/ John Gurzinski (Photo by JOHN GURZINSKI / AFP)
JOHN GURZINSKI / AFP
Saul 'Canelo' Alvarez i Oscar De La Hoya

Navodno je DAZN odobrio Calluma Smitha i Billyja Joea Saundersa kao protivnike za Canela, ali ih ne smatraju prvoklasnim suparnicima pa samim time Alvarezu ne žele isplatiti 35 milijuna po borbi. A to je iznos koji je Meksikanac dogovorio za sve svoje mečeve po ugovoru, osim onog prvog u kojem je za protivnika imao Rockyja Fieldinga. Tu se, podsjetimo, radilo o 15 milijuna dolara.

"Smatram da je Canelo spreman za borbu s bilo kime. On je to i dokazao puno puta tijekom karijere. Želi se boriti i sa Saundersom i sa Smithom, ali frustrira me DAZN. Frustrira me obveza koju DAZN ima prema navijačima i Canelu. Frustrira me i to kako se odnose prema ugovoru koji su potpisali. Kako da se borite s elitnim protivnicima poput Smitha i Saundersa, a da se DAZN ne drži ugovora? To po meni nema smisla i od tu stiže frustracija", požalio se De La Hoya.

Oscar nije ulazio u detalje, ali, prema informacijama poznatima BoxingScene portalu, DAZN je pokušao za više od pola umanjiti ugovorom zagarantiran Alvarezov honorar. Pored toga, Canelo bi financijski udarac doživio i zbog nastupa pred praznim tribinama.

"Nadamo se da ćemo se uskoro vratiti u normalnu situaciju u kojoj bismo imali i prihode od prodaje ulaznica. No, trenutno me brine samo DAZN i njihovo poštivanje ugovora. Da mi netko kaže da Smith ili Saunders nisu prvoklasni borci... Očito sam lud, valjda ne poznajem boks. Kao da nisam u tom sportu već 35 godina. Hajdemo se držati dogovora, hajdemo organizirati tri sjajne borbe - sa Smithom, Saundersom i Gennadyjem Golovkinom. Nije važno kojim redom. Hajde DAZN, čekamo vas", poručio je De La Hoya.

Linker
16. travanj 2024 09:38